![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 18-10-2009
Model: prycza
Silnik: 2,5d
Rocznik: 91
|
Witam panowie,chociaz -16 ale trans odpala,ale mam gorszy problem mianowicie z ogrzewaniem,odpalam autko pochodzi sobie wskazowka dochodzi na literke N i nic wiecej ani mimimetra wiecej ,chyba ze na postoju pogazuje to troche lepiej ale jak tylko rusze to po kilku kilometrach znowu opada do N,i znowu zimno niewiem co zrobic ????? zaslonilem chlodnice tez nic niedaje,Macie jakies pomysly bo zamarzam na siedzaco,Moze to byc wina plynu do chlodnicy???????????,termostat mam nowy.POZDRAWIAM --WESOLYCH SWIAT
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 09-11-2009
Model: Kilka
Silnik: milion cc
Rocznik: 91-09
|
Zasłoniłeś gril czy chłodnice?Prawdopodobnie jest tak ze termostat szybko puszcza i płyn się szybciutko wychładza w chłodnicy.Zasłoń lamele chłodnicy powinno zadziałąć.Jeśli masz mało płynu też jest obcja szronu na szybach.Pada snieg,pada śnieg....
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
FORD|AUTHORIZED
![]() Imię: Wojciech
Model: Transit
Silnik: 2,0 TDCI
Rocznik: 2003
|
W 2,5D najczęściej przyczyną niedogrzania jest wadliwy termostat. Jeżeli już jedziesz jakiś czas i silnik jest niedogrzany, zatrzymaj się i ręką sprawdź, czy rura idąca od termostatu do chłodnicy jest całkiem zimna, czy ciepła. Jeżeli ciepła, to termostat do wymiany (45 zł).
Pomaga włożenie kartonu pomiędzy grill i chłodnicę (ale nie za duży) i jednocześnie posiadanie dolnej osłony silnika.
|
|
|
#4 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 18-10-2009
Model: prycza
Silnik: 2,5d
Rocznik: 91
|
Panowie chlodnice zaslonilem i kicha .oslone dolna silnika mam.
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
FORD|AUTHORIZED
![]() Imię: Wojciech
Model: Transit
Silnik: 2,0 TDCI