![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 19-12-2009
Model: Fiesta
Silnik: 1,8 D
Rocznik: 1994
|
Witam, mam problem z odpaleniem mojej Fiesty od czasu gdy na polu jest poniżej 0. Tak do temp. -5 po bulach jeszcze jakoś odpali, ale od -10 to lipa, kręci kręci i nie załapie.
Dobry jest akumulator, alternator i rozrusznik raczej też. Świece zostały wymienione, prąd też nie ucieka. Ma duże znaczenie wymiana filtru paliwa i powietrza? Bo jeszcze nie wymieniłem ale nie wiem czy ma to jakieś duże znaczenie. Przy rozruchu ma wpływ pompa paliwowa? Bo w moim przypadku może nie być całkowicie sprawna. Co jeszcze wpływa na odpalanie? Macie jakieś pomysły, co może przyczyną tego problemu. Proszę o jakieś rady, będę bardzo wdzięczny. p.s Jak powstał temat o zbliżeniem problemie to proszę o przeniesienie posta. |
|
|
|
|
#2 |
|
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 14-03-2006
Model: MK 3.5 MK5
Silnik: 1,1i 1.8TDDI
Rocznik: 1995 2002
|
wymień filtry,sprawdź wtryski,świece,kompresje
|
|
#3 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 19-12-2009
Model: Fiesta
Silnik: 1,8 D
Rocznik: 1994
|
Ok, wielki dzięki za radę. Czyli pompa nie ma znaczenia. Najbardziej prawdopodobne wydaje mi się kompresja, bo gdy samochód jeszcze odpalał, to odrazu po odpalenieu przez kilku sekund strasznie kopcił. Czy to moze być przyczyną złej kompresji? Czy kompresa polega na czyms innym?
|
|
|
|
|
#4 |
|
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 14-03-2006
Model: MK 3.5 MK5
Silnik: 1,1i 1.8TDDI
Rocznik: 1995 2002
|
nadmierne kopcenie to wtryski wadliwe,nie rozpylają dokładnie paliwa,mają niskie ciśnienie wtrysku,wtryski do naprawy lub wymiany
|
|
#5 |
|
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 02-12-2007
Model: Ford Fiesta √ι-ק
Silnik: 1753 ccm Diesel + 6 turbosprężarek i klacz ;-D
Rocznik: 1997
|
Sprawdź sobie też akumulator bo jak jeździsz po 10 km to alternator nie zdąży go doładować a dieslowi jest potrzebny duży prąd rozruchu jeśli mało jeździsz polecam prostownik na pewno pomoże . Filtr paliwa też utrudnia rozruch jeśli jest stary i zapchany.