![]() |
|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
![]() |
#1 |
ford::average
![]() Zarejestrowany: 31-05-2009
Model: Mondeo [MK1]
Silnik: 1.8 gaz
Rocznik: 1994
|
![]()
Witam.
Pomóżcie bo nie mam już siły! Instalację mam zwykłą na parowniku ale nie wiem jakiej generacji, po wyżej 2000 rpm. przeskakuje na gaz Trzy miesiące temu wymieniłem zwykłe świece na platynowe, a 6 tyg. temu wywaliło mi olej przez uszczelkę pokrywy zaworów na 2 pierwsze świece (zebrałem prawie całą szklankę oleju). Po wymianie uszczelki na gazie silnik zaczął mi przerywać przy ruszaniu, powyżej 2000 rpm. idzie dobrze, na Pb nie ma takiego problemu, leci jak by go sam diabeł gonił. Dzisiaj pojechałem ustawić mieszankę gazu. Po podłączeniu do analizatora po 10 min wyskoczyło zawartość O2- 10,50%. Gość powiedział, że przy takim wyniku silnik nie ma prawa pracować, (może mam hybrydę?) polecił mi sprawdzenie ciśnienia na cylindrach, ale i tak czeka mnie wymiana silnika. Jak to usłyszałem to mi ręce opadły, i tu pytanie do Was, czy mechanik ma rację czy maszyna może się mylić? Przed chwilą wymieniłem świeca na fordowskie "FoMoCo" i jutro jadę do innego gazownika na ustawienie, ciekawe co on mi powie. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
|
![]()
Dzisiaj nie udało mi się ustawić gazu (nie mieli czasu), może jutro. Czy miał ktoś z Was taki przypadek, może ktoś zna się na odczytach z analizatora? Bo ja nie mam zielonego pojęcia ile i czego ma być.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() Imię: Adam
Model: MONDEO
Silnik: 2.0 tdci
Rocznik: 2002
|
![]()
jedz do innego gazownika a na pewno bedzie dobrze
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
|
![]()
Pojechałem do innego zakładu i żadnych nieprawidłowości nie widział, ustawił jak należy. Już nie strzela i nie przerywa na gazie, od razu inne auto. tylko spalanie na poziomie 14l/100 ale da się wytrzymać.
|
![]() |
![]() |