![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Dawid
Model: Mondeo MK4 FL
Silnik: 2,0 TDCI
Rocznik: 2011
|
Witam wszystkich !!!
Od wczoraj walczę z moim fordzikiem 1,8 TD. Zapowietrzyła mi się pompa (lucasa) ,po długich staraniach udało mi się przywrócić obieg paliwa do filtru, ale ciągle łapie fałszywe powietrze. Myślę że jest to wina pompki ręcznej na filtrze - (ciężko nią napąpować paliwo), chyba że wymienić te wszystkie orginalne szybko złączki - Naprawdę sam nie wiem co mam robić Proszę o rady |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
ford::advanced
![]() Imię: Paweł
Model: MONDEO MK4 GHIA
Silnik: 1,8 TDCI 125 PS
Rocznik: 2009
|
Cytat:
Jeżeli nie to , pewnie jest nieszczelna. |
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
|
.... Na początku twardniała, ale teraz to bardzo długo muszę pompować i słabo twardnieje.
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
|
do wymiany wszystkie szybko zlaczki na weze gumowe, do tego albo zestaw naprawczy do pompki recznej albo lepiej kupic gruszke do paliwa (z citroena koszt okolo 30zl) i zwykle filtr paliwa bez tej pompki
|
|
|
|
#5 |
|
|
jak rozbierzesz te pompke ręczną tam znajdziesz dwa zaworki gumowe nic innego sie nie robi tylko trzeba te zaworki wyczyścić z zanieczyszczeń żeby uszczelniały przy pompowaniu choć teraz nie pora na naprawę chyba że masz ogrzewany garaż
|
|
|
|
#6 |
|
|
Dziękuję za rady - napewno skorzystał. Dodatkowo wynika na to że mam do wymiany BOOSTER - wszystkie objawy na to wskazują . Zastanawia mnie fakt czy bez tego mogę jeździć jakiś czas?
|
|
|
|