![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 28-01-2010
Model: Focus & Mondeo
Silnik: 1,8 & 1,8
Rocznik: 2000 & 1997
|
Witam, jestem początkującym użytkownikiem tego forum jak można za uwarzyć. Mam mały problem z moim pojazdem posiadam Focusa pierwszej generacji 2000 rok samochód zakupiony w Niemczech ale pochodzi z Luksemburka o silniku 1.8 16V 115konnym. Przejechane mam niecałe 150tyś i samochód przerobiony na gaz który mam od jakiś 30tyś. Pojazd jest garażowany i mam mały problem z pracą pojazdu. Na początku wyświetliła mi się kontrolka o błędzie i problemie z silnikiem co udałem się do warsztatu jak wyszło wymienili mi świece i kabel twierdząc przebicie na kablu do świec. Ale po dwóch dniach krew mnie zalała gdy zobaczyłem ponownie oświeconą tą samą kontrolkę ale tym razem udałem się do innego serwisu gdzie wyświetlił się błąd na pierwszym cylindrze. Stan oleju jest na górnym poziomie i nie wiem co mam robić ponieważ przed pierwszą wizytą praca silnika moim zdaniem byłą na bardzo dobrym poziomie a teraz źle działa. Na pewno jutro wkręcę stare świece ponieważ jeszcze mają gwarancję na 20 tyś pracy. Tylko jeżeli to nie po skutkuje to co może być przyczyną nie równomiernej pracy silnika ?
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 16-12-2008
Model: focus II
Silnik: 1.6 tdci
Rocznik: 2005
|
Witaj w Twoim zagazowanym aucie mogą być podparte zawory .
|
|
|
|