![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 21-05-2008
Model: FOCUS
Silnik: 1.8 TDCI
Rocznik: 2003
|
Witam jestem szczesliwym posiadaczem focusa kombi z 2000r z silnikiem 1.8TDDI.Mam taki problem silnik podczas jazdy gasnie niezaleznie czy jest rozgrzany czy tez nie.Wymienilem filtr paliwa nowy rozrusznik samochod odpala na dotyk ale po przejechaniu kilku metrow poprostu gasnie i to zreguly sie dzieje kiedy samochod zwalnia, nie ma reguly na to kiedy gasnie. Zdarzenia te sa losowe.Stosuje paliwo Verva.Czujnik polozenia walu ok na kompie wskazuje niby cos z pompa paliwowa ale wiekszosc mechanokow twierdzie ze z nia jest wszystko ok.Wymieniane byly jakies diody w tej pompie co pochlonelo jakies 500zl.Jestem bezsilny i nie wiem co dalej poczac.Prosze o pomoc.
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 30-11-2007
Model: Focus I kombi
Silnik: 1,8TDDI
Rocznik: 2000
|
Jeśli nie wywala błędów to może być przyczyną brak dobrego styku w kostce przy pompie.
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 21-05-2008
Model: FOCUS
Silnik: 1.8 TDCI
Rocznik: 2003
|
O jaka kostke chodzi moze bardziej sprecyzwana odpowiedz poprosze moze jakies foto?Pozdrawiam!
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 30-11-2007
Model: Focus I kombi
Silnik: 1,8TDDI
Rocznik: 2000
|
z tyłu pompy wtryskowej wchodzą kabelki chyba jest ich 6 we wtyczce,może któryś nie ma styku i pod wpływem drgań przerywa połączenie. Najlepiej wypiąć kostkę osuszyć i popryskać preparatem do czyszczenia styków.
|
|
|
|