![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::average
![]() Imię: Maciej
Model: Ford Mondeo MK1 Sedan
Silnik: 1.8 Turbo Diesel (88KM)
Rocznik: 1993
|
Koledzy, podrzućcie gdzie można dostać nowe fabryczne odbłyśniki do tych reflektorów z wkładkami. Gdzie nie szukam to tylko całe reflektory...
Czytałem gdzieś wcześniej że dobre są żarówki PHILIPSA VisionPlus, ale teraz kwestia : +30, +50 czy +100 proc widoczności. Co będzie najkorzystniejsze i bezpieczne dla lampy, najżywotniejsze i nie zmieni mi koloru wkładki na żółty znow (jakis filtr?) Dodam że żadna cena mnie tutaj nie przerazi :] |
|
|
|
|
#2 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 14-09-2008
Model: Mondeo MK4
Silnik: 1999 Pb
Rocznik: 2010
|
Co do odbłyśników to nie kupi się nowych. Można oddać je do nowego srebrzenia. Poza tym można kupić nowe wkładki do reflektorów.
Co do żarówek to bardzo polecam Tungsramy 90% plus. Cena śmieszna - na allegro 25zł za komplet a świecą bardzo dobrze. Kupiłem do siebie w aucie i do jeszcze innego samochodu. Przed tymi Tungsramami mieliśmy kupione Osram Nightbreakery za 70zł - żarówki jasno świeciły ale niestety jedna żarówka posypała się po 4tyś km a druga po 7. Tungsramy wytrzymują koło 20-30tyś km. |
|
|