![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 16-03-2010
Model: Mondeo Kombi Ghia
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2002
|
Witam! Mam pytanko: Kupiłem w Berlinie MK3 2.0 TDCi kombi z 2002r. Wersja bardzo bogata (skóra, navi, 2xtv itd.) Na tylnej szybie jest taki napis: Rallye Technik Grimm. Czy może ktoś wie co oznacza taki napis? (jeśli wogóle cokolwiek oznacza) Zacząłem się interesować tym napisem po przejechaniu się tym mondkiem. Jeździłem passatem 2.0 TDI 140 PS i twierdziłem, że ma niezłe osiągi ale jak przejechałem sie tym mondkiem to masakra. Auto tak wchodzi na obroty, że szokGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. Z góry dzięki za odp.
Ostatnio edytowane przez masakritos ; 12-01-2011 o 10:34 Powód: lit. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
FORD|ZAWODOWIEC
![]() Zarejestrowany: 29-11-2005
Model: MKII Ghia / MKIII ZETEC
Silnik: 2.5 V6 / 1.8
Rocznik: 1997 / 2002
|
np. naklejka salonu w ktorym sprzedano to auto Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
#3 |
|
|
Myślałem, że to może coś z tuningiem (chipowanie), no ale może faktycznie to nazwa salonuGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 30-06-2008
Model: 2x Citroen C5 Aircross
Silnik: 1.6 PT Hybrid
Rocznik: 2023
|
z reguły w nazwie salonu jest Autohaus więc jednak może coś było grzebane i jest mocniejszy niż powinien. w Niemczech się płaci podatek od mocy więc często dokładają bezpłatne PSy
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
|
Kumpel tak na szybko mi przetłumaczył ten napis "technika gniewnego pazura (szponu)" niby coś takiego. Autko było u mechanika i przy wymianie amortyzatorów okazało się, że zawieszenie jest zupełnie inne. Musieli odesłać amory i zamówić jakieś inne. Chciałbym wymienić sprężyny ale pewnie będzie problem bo jak amory były inne to i sprężyny będą - wiem że są niebieskie. Mam nadzieje, że mechanik ogarnie tematGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|