![]() |
|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
![]() |
#1 |
ford::beginner
![]() Imię: Mariusz
Model: Ford Mondeo MK3
Silnik: 2.0 TDci
Rocznik: 2005
|
![]()
Witam Jestem nowym użytkownikiem (1post). Mam problem z uchwytem na napój: nie wysuwa się się po naciśnięciu (znajduje się obok dźwigni biegów - taki prostokątny przycisk). Po wysunięciu się rozkłada się prawidłowo. Jak zdemontować ww. uchwyt - jaka może być przyczyna nie działania ww. uchwytu. Szukałem informacji na forum ale większość dotyczyła innych typów uchwytu. Pozdrawiam. Samochód to MONDEO 2.0 (MK3)
|
![]() |
![]() |
#2 |
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 30-06-2008
Model: 2x Citroen C5 Aircross
Silnik: 1.6 PT Hybrid
Rocznik: 2023
|
![]()
trzeba zdemontować osłonę (nie mieszek tylko całość) dźwigni zmiany biegów i będziesz miał dostęp do uchwytu który jest przykręcony na 3 albo 4 śruby. po odkręceniu śrub całość się wysuwa tak jak wysuwa się sam uchwyt
|
![]() |
![]() |
#3 |
ford::beginner
![]() Imię: Mariusz
Model: Ford Mondeo MK3
Silnik: 2.0 TDci
Rocznik: 2005
|
![]()
Jak dobrze zrozumiałem ten plastik razem z mieszkiem (u mnie taki srebrny, obejmujący część przy drążku i wygięty poza uchwyt i inne przyciski np. ESP)?? Gdzieś piszą że ładnie się podważa od strony ręcznego....
|
![]() |
![]() |
#4 |
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 30-06-2008
Model: 2x Citroen C5 Aircross
Silnik: 1.6 PT Hybrid
Rocznik: 2023
|
![]()
tak właśnie ten, chwytasz od strony ręcznego przez mieszek (żeby lepiej trzymać) i "wyrywasz" a przód wychodzi jako drugi. potem wkładasz najpierw tył (od strony ręcznego) potem przód wciskasz w dół a na koniec dociskasz do przełączników i gotowe.
|
![]() |