![]() |
|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
![]() |
#1 |
ford::average
![]() Zarejestrowany: 03-05-2010
Model: Mondeo mk4 FL
Silnik: 2.0 TDCI 163 km
Rocznik: 2010
|
![]()
witam mam autko po malej sztluczce i wyrwalo komputer razem z wiazka przewodow, przewody zamowilem juz po numerze problem jest z doborem komputera podali mi w serwisie dwa numery co niby powiny pasowac jednak nigdzie takich niejestem w stanie znalesc, instnieje mozliwosc dopasowania innego komputera ? o innym numerze czym sie powinienem kierowac.
Ford focus II 1,6 tdci 110 km pocz. 2005 r pozdrawiam |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
ford::advanced
![]() Imię: Dominik
Model: Focus MK4 ST
Silnik: 2.3 ecoboost 280
Rocznik: 2019.75
|
![]() Cytat:
ja miałem wymieniany komp w 2.0 tdci na model od nowszego i generalnie wsZystko działało poza tym że "diagnozował" oraz "loistował" urządzenia zaprogramoane w kompie a nieobecne w mojej wersji auta takie jak zawór evr, przez to niedoładowaywał turbo oraz źle dozował paliwo więc palił mi 12 a nie jeździł. Przy wymianie egra który padł sam z siebie naprawiono mi błędy poprzez wgranie oprogramowania prawidłowego do auta a nie przypisanego do kompa, oczywiśćie najpierw wgrali złe gdyż ford wgrywa oprogramowanie sprawdzająć numer kompa więc trzeba bardzo uważać co sie kupuje. ja miałem dostęp do interfejsu diagnostycznego więc po odbiorze auta spra2wdziłem że dalej sa błedy... 2 dni trzymali auto ale dobrali odpowiednie oprogramowanie. Kosztowało mnie to łącznie z diagnostyka egra 200zł brutto. panowie z forda podali ci prawdopodobnie numer prawidłowy oraz taki co go "pasuje" ale jest nowszy. Podaj vin na priv to sprawdze ci jescze raz co pasuje. Ostatnio edytowane przez xqs ; 05-05-2010 o 08:52 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
ford::average
![]() Zarejestrowany: 03-05-2010
Model: Mondeo mk4 FL
Silnik: 2.0 TDCI 163 km
Rocznik: 2010
|
![]()
200 zł !? tak tanio a co z imobilajzerem ? zakodowali nowy z kluczykow ??
czyli generealnie powinien kazdy komputer podejsc z podobnego okresu produkcji i silnika ?? podaje numery komputera jakby przypadkiem ktos mial takie na zbyciu 3U71-12A650-SA 3M51-12A650-MB Ostatnio edytowane przez robertus86 ; 05-05-2010 o 15:59 |
![]() |
![]() |