![]() |
|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
![]() |
#1 |
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 30-11-2010
Model: Mondeo mkIV
Silnik: 2,0 pb+lpg
Rocznik: 2008
|
![]()
Witam, stanąłem przed próbą wymiany fabrycznego radia 6000cd na pioneera i poległem. Przejściówka nie pasuje i postanowiłem ustalić który kabel jest od czego ponieważ u mnie nie pokrywa się to z opisami kości. Bardzo bym prosił o rozszyfrowanie który przewód jest do czego. kolor-funkcja.
Nigdzie nie znalazłem takiego opisu więc ładnie PROSZĘ. Interesuje mnie tylko część A czyli głośniki i zasilanie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Bump: Ostatnio edytowane przez el_galus ; 17-11-2016 o 11:57 |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
FORD|ZAWODOWIEC
![]() Zarejestrowany: 13-02-2004
Model: Focus mk4
Silnik: 1.5L EcoBoost /150KM
Rocznik: 2019
|
![]() Cytat:
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] zwracam uwagę na istotny szczegół => na schemacie są piny w radiu, a nie w kostce czyli => aby poznać schemat kabli w kostce, to: a) albo trzeba patrzeć na kostkę z kablami od tyłu => i wtedy opis się będzie zgadzał b) albo patrzeć na lustrzane odbicie schematu Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Druga sprawa => w kostce może nie być plusa od stacyjki Dlaczego kolega twierdzi, że przejściówka nie pasuje? Czy kolega ma taką przejściówkę? Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Przypominam - wszelkie redukcje, dotyczą tylko: - złącza prądowego - złącza głośnikowego Nie redukują obsługi joysticka czy obsługi AUX pozdrawiam Arturek
![]() |
![]() |
#3 |
|
![]()
Dziękuję za odpowiedz Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ten schemat właśnie mi nie pasował ze względu na brak pinu nr 16. Domyśliłem się że jest to odbicie (piny w radiu a nie w kostce) lecz przekrój kabli mi się nie zgadzał. Przejściówkę mam dokładnie taką i po jej wpięciu w obieg radio jest martwe. Skąd można pożyczyć plusa po stacyjce? A Czy koledzy mają może rozszyfrowane kolory kabli?
Ostatnio edytowane przez el_galus ; 17-11-2016 o 12:32 |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
FORD|ZAWODOWIEC
![]() Zarejestrowany: 13-02-2004
Model: Focus mk4
Silnik: 1.5L EcoBoost /150KM
Rocznik: 2019
|
![]()
Witam
Przy próbie podłączenia innego radia, utknąłem na braku plusa po stacyjce Ponieważ auto było na gwarancji, to zleciłem podpięcie do ASO Na tymczasem, możesz zrezygnować z włączania kluczykiem i podłączyć w redukcji "plus po stacyjce", do "plusa na stałe" Wada takiego rozwiązania - radio musisz włączać i wyłączać ręcznie Tu już pytałem o ten temat [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] pozdrawiam Arturek
------------------------------------------------------------------ INSTRUKCJE.pdf / nowy eTIS / chemia_Forda / Ostatnio edytowane przez arturek ; 17-11-2016 o 14:07 |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
|
![]()
Na razie tak zrobiłem, plusy razem i działa ale nie rozwiązuje to problemu, natomiast musi tam być jakiś plus po stacyjce ponieważ oryginalne radio gaśnie po zamknięciu drzwi z pilota. Zabiorę się za to jak będzie cieplej i pomierzę wszystkie kable z kostki i zobaczę na którym przewodzie ginie plus po zamknięciu drzwi. A temat wcześniejszy już czytałem i właśnie brakuje mi opisu dla mondeo bo wyraźnie się różnią kolorami kabli. Przydała by się konkretna rozpiska który kabel za co odpowiada.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
![]() Zarejestrowany: 05-04-2019
Model: mondeo mk4
Silnik: 2,2 disel
|
![]()
witam.
ja również nie mam plusa po stacyjce,więc co zrobić z tym przewodem idącym od radia.zostawić go nie podłączonego,czy może razem z plusem na stale podłączyć dwa kable do jednego pin pozdrawiam Bump: Cytat:
ja również nie mam plusa po stacyjce,więc co zrobić z tym przewodem idącym od radia.zostawić go nie podłączonego,czy może razem z plusem na stale podłączyć dwa kable do jednego pin pozdrawiam |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
ford::professional
![]() Imię: Jarek
Model: Kuga
Silnik: 2.0 tdci 161KM
|
![]()
Koledzy potrzebujecie canbus dekoder ponieważ w mondeo ACC idzie po CAN
Coś takiego [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Ostatnio edytowane przez yaris1 ; 19-04-2019 o 09:10 |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
![]() Zarejestrowany: 05-04-2019
Model: mondeo mk4
Silnik: 2,2 disel
|
![]() Cytat:
Możesz mi powiedzieć po co ten CAN,bo kupiłem radio z nawigacją z Chin i tak jak ty nie mam plusa po stacyjce i nie mogę wyłączyć całkowicie radia.Mieszkam w Niemczech i znalazłem tu coś takiego ale ceny są od 40 do 120 euro.więc zastanawiam się czy czasami nie położyć jakiegoś prostego włącznika za 3 euro.nie to żebym żałowal ale za samo wyłączanie dać 40 lub więcej euro to wole schowek otwierać.zresztą i tak już jestem wściekły bo nowe radio nie dział mi sterowanie z kierownicy,no chyba ze coś le podłączyłem [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Pozdrawiam |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
ford::professional
![]() Imię: Jarek
Model: Kuga
Silnik: 2.0 tdci 161KM
|
![]()
NIE CYTUJEMY CAŁYCH POSTÓW
Podaj jakie radio czasami do radia z androidem wydasz tylko 20€ Ostatnio edytowane przez SRS ; 20-04-2019 o 16:56 |
![]() |
![]() |