![]() |
|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
![]() |
#1 |
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 03-06-2010
Model: Mondeo
Silnik: 2 l TDDI
Rocznik: 2002
|
![]()
Witajcie mam problem!
Mam Mondeo 2002 TDDI 115 kucy ale hyba 50 conajmniej padło no moze trohe mniej. problem polega na tym jak dodaje gazu a sie włancza turbawka to zaczyna go dusic najlepiej daje sie to odczuc na drugim biegu. Obecnie jestem za granicom, iniewiem co mam robic ,sprawdzałem wszystkie rury z turbo i nic, rano pali idealnie/dymi przy tym na szarno Ostatnio edytowane przez Wojtek ; 28-08-2010 o 09:42 |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
ford::beginner
![]() Imię: Marcin
Model: Mondeo Kombi MK3
Silnik: TDCI
Rocznik: 2002
|
![]()
Wszystko rozumiem, że pośpiech i tak dalej, ale żeby własne miasto napisać z błędem...Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Wygląda to na czujnik położenia wałka, jakbyś poszukał na forum to byś znalazł. Od groma tego jest... |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
ford::average
![]() Zarejestrowany: 19-01-2009
Model: Mondeo MkIII
Silnik: TDCI 130
Rocznik: 10.2003
|
![]()
a przy czujniku nie ma czasem problemów z odpalaniem? i ciepły gaśnie? Bynajmniej u mnie tak było. Dymienie ewidentnie wskazuje na za dużą dawkę paliwa w stosunku do otrzymanego powietrza. Może egr do czyszczenia? Albo upewnij się co do tych rur, wystarczy malutka dziurka. Filtr powietrza wymieniony? Chociaż on chyba nie dał by aż takiego efektu
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
ford::average
![]() Zarejestrowany: 23-03-2010
Model: Mondeo
Silnik: 2,0 TDDi
Rocznik: 2001
|
![]()
A co wy z tym czujnikiem polozenia walka? Dla mnie ewidentnie problemy z turbina lub ewentualnie egr zasyfiony, ale egr nie tlumaczylby az tak duzego spadku mocy - no chyba, ze jest juz pełny Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
![]() |
![]() |