![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 08-04-2008
Model: mondeo mk3
Silnik: 2.0 TDDI
Rocznik: 01
|
Dawno dawno temu stalem sie posiadaczem Mondeo MK3 TDDI.
Cieszylem sie jazda do momentu, gdy auto zaczelo nagle ni stad ni zowąd gasnac. Odwiedzilem kilku najmadrzejszych mechanikow w okolicy, ktorzy gdybym ich posluchal, wymieniliby mi pol auta, aż jeden w koncu zwrocil uwage na pojawiajacy sie na komputerze błąd immobilisera. Wtedy przypomnialem sobie, ze faktycznie jakis czas temu zaczalem uzywac drugiego kluczyka, bo jakis taki ladniejszy był Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Wrocilem do pierwszego i problem zniknal... Do zeszłego tygodnia. Po ok roku pojawil sie ponownie. Z tym, ze ja juz nie mam wiecej kluczykow, nie mam tez pomyslu co moze byc padniete i do kogo sie zwrocic o pomoc. Poprzednio nie bylo zadnej reguly na wystepowanie tego bledu. Mogl gasnac raz na dzien, a mogl raz na dwa tygodnie. Wczoraj zgasł znowu. Mechanik potwierdził błąd immobilisera. Pomozcie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 30-06-2008
Model: 2x Citroen C5 Aircross
Silnik: 1.6 PT Hybrid
Rocznik: 2023
|
może należy wymienić baterię w kluczyku? gdzieś był opis jak to zrobić bo przerwa w zasilaniu zdaje się, że musi być bardzo krótka. inaczej pozostanie programowanie w aso.
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 08-04-2008
Model: mondeo mk3
Silnik: 2.0 TDDI
Rocznik: 01
|
Z tego co wiem, to bateria odpowiada za funkcje pilota, immo nie ma z nia nic wspolnego.
Pytanie czy programowanie w aso cos da? Kluczyk generalnie dziala, auto odpala itd. |
|
|
|
![]() |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|