![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 03-06-2010
Model: Focus
Silnik: 1.6
Rocznik: 1999
|
Witam,
Proszę o podpowiedź co może być przyczyną silnych pulsujących wibracji powietrza - odgłosy jak w traktorze ;P, takie rytmiczne szybkie uderzenia fali powietrza. Dziś pojawiły się przy jeździe przy prędkości powyżej 60km/h na rozgrzanym silniku. Na jałowym, przy zwiększaniu obrotów silnik pracuje prawidłowo, nie ma takich odgłosów. Tylko na obciążonym silniku mam taki efekt. Przy ruszaniu i poniżej ok. 60 km/h tego nie ma. Dla lepszej diagnozy: Wydech jest sprawny i szczelny. Jest mały wyciek oleju na misie olejowej, z tyłu, ale taki już był wcześniej (przejechane z tym ok. 2kkm). Przy wymianie oleju poziom został przekroczony o ok. 3mm powyżej poziomu maks., ale nie zlewałem nadmiaru. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 02-05-2009
Model: Focus MK1
Silnik: 1.8 TDCi 100KM
Rocznik: 2003
|
Pewnie nie pali na ktoryś gar, sprawdzałeś świece? Pewnie któraś jest do wymiany.
Pozdro |
|
|
|
|
|
#3 |
|
ford::average
![]() Imię: Marcin
Model: Ford Focus C max
Silnik: 1,8 16v
Rocznik: 2006
|
Ja mam tak samo moj ma najechane 172tys.km i tak po ok 160 tysiach zaczelo sie to samo co u Ciebie przewertowalem juz kilka for tak polskich jak i zagranicznych i obstawiam luz zaworowy ,nigdzie nie moglem znalezc 100% odpowiedzi jak u mnie jest rozwiazana regulacja zaworow wiec zadzwonilem od ASO i powiedzieli mi po podaniu VIN ze u mnie reguluje sie za pomoca plytek co ok 150tys. km wiec to bym obstawial co do kosztow to u mnie chca 300zl robocizna plus plytki
Pozdrawiam Marcin S |
|
|
|
|
|
#4 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 03-06-2010
Model: Focus
Silnik: 1.6
Rocznik: 1999
|
Jeszcze nie wiem co jest.
Świece sprawdziłem. Jedna (czwarta) padła to je wymieniłem, zresztą moc foczki spadła to potwierdzało żeby tu szukać. Ale jeszcze przed wymianą musiałem trochę przejechać i nie słyszałem już tego pyrkotania (jeden raz w trasie tak się zrobiło). Obserwuję cały czas, jak się powtórzy i coś będę wiedział to wpiszę. |
|
|
|
![]() |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|