![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 24-09-2010
Model: mondeo
Silnik: 1.8
Rocznik: 1995
|
Witam
Na początek chciałbym się przywitać, oraz pozdrowić wszystkich forumowiczów. Pisze na forum bo mam problem, i nie będę ukrywać że liczę na waszą pomoc. Zaczęło się jak zwykle niewinnie , jakieś 1,5 miesiąca temu podczas jazdy z prędkością powiedzmy 60km/h licznik zaczął wariować i pokazywać raz 80 innym razem 90 tak sobie skakał , po jakim tygodniu doszedł do tego obrotomierz który też zaczął wariować . potem wszystko ustało by wrócić po 2 tygodniach ze zdwojoną siła i zaczęło się licznik i obrotomierz pokazywał co chciał , nawet na postoju jak dodałem gazu to dochodził do 120 , silnik zaczął przerywać i zaczęła się czasami zapalać kontrolka abs . Po jakimś czasie zaczęło się to dziać podczas jazdy tyle ze auto zaczęło gasnąć , zapalały sie na chwile kontrolki, auto szarpnęło jakby zgasło i po sekundzie jechało dalej . Te zjawiska zaczęły być coraz częściej , do tego doszły problemy z odpaleniem bo auto gasło ciągle musiałem dodawać ciągle gazu a jak już się rozgrzał to dalej jechał i czasami szarpał i przygasał. problem nagle znikł jak zatankowałem do pełna ( ostatnio jeździłem na ostatniej kresce na wskażniku paliwa ale nie na rezerwie) Myslałem że problem się jakby sam rozwiązał ale że cudów nie ma to teraz mam 1/2 baku i nagle zaczęło sie od początku ( liczniki wariują kontrolka np abs-u sie zapala i przygasa na chwilę) Może ktoś z forumowiczów wie co może być , albo spotkał się z podobnym problemem. Pozdrawiam Ostatnio edytowane przez arthi3 ; 25-09-2010 o 00:25 Powód: Regulamin |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::expert
![]() Imię: Wojtek
Model: Mondeo Mk4 , Opel Movano
Silnik: 2.0 TDCI , 2.3 DCI-by V-tech 130KM / 170KM
Rocznik: 2008 , 2011
|
Jak autor poprawi tytuł tematu na bardziej konkretny i zgodny z regulaminem , to temat wróci do działu.
Temat poprawiony , więc jest w dziale.
Liczą się ludzie - nie samochody. Samochód jest tylko dodatkiem do człowieka i nigdy nie powinno być odwrotnie ! Nie ważne gdzie , nie ważne kiedy , nie ważne po co , ważne z kim. KU PRZESTRODZE ! http://www.youtube.com/watch?v=PAWZHL46B9Q 18+ !!! Ostatnio edytowane przez Wojtek ; 25-09-2010 o 00:43 |
|
|
|
|
|
#3 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 24-09-2010
Model: mondeo
Silnik: 1.8
Rocznik: 1995
|
Widzę że nikomu się coś podobnego nie przydarzyło , ale już sobie sam poradziłem. Temat do zamknięcia.
Pozdrawiam |
|
|
|
![]() |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|