![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
|
Witam. Jak w temacie, przy ruszaniu, toczeniu się i bardzo wolnej jeździe słychać wyraźnie że coś się o coś ociera. Odgłosy dochodzą z okolic prawego tylnego koła. Czy to mogą być szczęki hamulcowe w bębnach a może jakieś przewody. Cholera wie. Ma ktoś jakiś pomysł, albo spotkał się z czymś takim? Byłem uu mechanika jakiś czas temu robił cylinderek w lewym kole, ale i tka musiał sprawdzić obydwa bo hamulec ręczny był słaby. Na przeglądzie w lipcu nie stwierdzono nic podejrzanego w hamulcu z prawej strony.
|
|
|
|
#2 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 16-05-2009
Model: Mondeo Turnier Ghia
Silnik: 1.8 16V
Rocznik: 01.1996
|
witam!
niekiedy takie dziwne odglosy wydaje opona ocierajac sie o felge (takie zgrzytniecia) Przy wolnej jezdzie slychac to najbardziej. Jesli o to chodzi to nie wiem jak to wyeliminowac. Moze sprobuj pojac kolo woda albo psiknac wd 40 w miejscu gdzie felga sie styka z opona. Jesli wykluczasz opone, to dzwignij auto i pokrec na luzno kolem, moze bedziesz to lepiej szlyszal i szybciej dojdziesz do usterki Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. pozdrawiam...
|
|
|
#3 |
|
|
Ja tak mialem jak kawałek bębna mi odpadł. I na rancie szlifował.
|
|
|
|
#4 |
|
|
Dzięki za radę. byłem na stacji, podniosłem pojazd i faktycznie na luźnym kole coś ociera. teraz muszę bęben zdjąć i zobaczyćGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
![]() |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|