![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 23-10-2008
Model: Mondeo
Silnik: 2,0 TDci
Rocznik: 2002
|
Witam!Właśnie rozebrałem centralny od strony kierowcy i okazuje się że nie ,,pyka,,jeden z mikrusów ,udało mi sie go wydłubać z tego plastiku którym jest zalany i mogę wstawić drugi .Może ktoś wie gdzie można takiego mikrusa kupić ,chociaż wydaje mi się że będzie problem,jeżeli ma ktoś jakieś mikrusy z centralnego i miał by ochotę się ich pozbyć poproszę o odezwanie się .Błagam o pomoc bo mam rozbebeszone drzwi i niestety samochód stoi .Dzięki za każdą pomoc.
Światło ze słońca leci miliardy kilometrów , człowiek na Ziemi stoi i robi.......CIEŃ. Ostatnio edytowane przez TOMAS ; 18-08-2010 o 19:09 |
|
|
|
|
|
#2 |
|
FORD|ZAWODOWIEC
![]() Imię: Adam
Model: Yamaha r1 rn 19/yamaha r6 rj06
Silnik: 1.0 193 km/ 600
Rocznik: 2008/2005
|
podjedź z tym mikrostykiem do sklepu elektronicznego i popytaj sie tam powinni mieć coś podobnego
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
|
Dzięki za rade ale niestety musi to być identyczny jak oryginał bo nie będzie po prostu pasował w obudowę centralnego ,można kombinować przy tylnej klapie ale w przypadku centralnego w drzwiach kierowcy musi być ten sam.
|
|
|
#4 |
|
|
Witam!Widzę że chyba temat jest nie do ruszenia.Może z innej strony ,jeśli jest ktoś chętny do pozbycia sie uszkodzonego centralnego od strony kierowcy to jestem zainteresowany.
|
|
|
#5 |
|
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 21-12-2006
Model: Mondeo Sedan Ghia
Silnik: 2.0 TDDI
Rocznik: 2001
|
Taki malutki mikroprzełacznik znajdziesz w komputerowej myszce Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
#6 |
|
|
Witam!Może komuś pomoże ten post w naprawie np.centralnego.Rozbierałem centralny poniewaz oczywiście nie mam otwierania tylnej klapy w przycisku na kokpicie ,poprostu jak kupiłem auto to nie działał,ale że kytoś mądry stworzył FORUM rozebrałem tylną klapę i...wszystko OK,mikrostyk w klapie działa ,następnie rozpięcie wtyczki od tegoż mikrostyku oczywiście dalej nic czyli centralny w drzwiach.Rozebrałem w mak centralny (jeżeli ktoś chce rady jak to zrobić to pomogę) efekt zepsuty mikrostyk Którego NIE MOŻNA ZASTĄPIĆ INNYM!!!!.Ale nic to .Rozebrałem nierozbieralny mikrostyk i naprawiłem go!!.Po złożeniu okazało sie że przycisk dalej nie działa,ale naprawiłem to że mogę zaryglować od środka wszystkie drzwi bo muszę dodać że nie mogłem tego zrobić .Tak wygląda moja przygoda z centralnym .W dalszym ciągu jestem zainteresowany która część zamka odpowiada za otwieranie klapy.Może ktoś wie?????
|
|
|
#7 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Hubert
Model: MONDEO MKIII
Silnik: 2.0 TDDI
Rocznik: 2001
|
Witam,
Kolego Markbroda1... w jaki sposób sprawdziłeś, że mikrostyk jest zepsuty??? Są w tym zamku 2 mikrostyki: jeden działa mi tak, że bez wciśniętego styku zwiera 1 i 3 a z wciśniętym styki 1 i 2 drugi działa mi tak, że bez wciśniętego styku zwiera 1 i 3 a z wciśniętym nie zwiera już nic. rozumiem więc że 2 jest padnięty??? Kolego, jak naprawiłeś tego mikrusa??? |
|
|
|
|
|
#8 | |
|
FCP member
![]() Imię: Tomi
Model: FUSION 4x4
Silnik: 2.0EB
Rocznik: 2020
|
Cytat:
|
|
|
|
#9 |
|
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 30-06-2008
Model: 2x Citroen C5 Aircross
Silnik: 1.6 PT Hybrid
Rocznik: 2023
|
zobacz na datę bo raczej już nieaktualne
|
|
|
|
|
|
#10 | |
|
FCP member
![]() Imię: Tomi
Model: FUSION 4x4
Silnik: 2.0EB
Rocznik: 2020
|
Cytat:
ciekawe dlaczego post pojawił sie wysoko ??
|
|
![]() |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|