![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 30-07-2010
Model: Mondeo
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2003
|
Nagle podczas zwykłej jazdy silnik zgasł i zapaliła się słynna kontrolka - sprężynka. Nie udało się go ponownie uruchomić. Rozrusznik kreci ale motor nie startuje. Czy polecicie kogos kto mógłby podjechac z kompem i zdiagnozować na miejscu co sie stało. A może na forum jest ktos z doswiadczeniem w tych TDCI i znalazłby troche czasu jutro ? Byłbym wdzieczny. Auto stoi w okolicach Arkad Wrocławskich.
moj emaj h2h (małpa) tlen.pl |
|
|
|
|
|
#2 |
|
![]() Zarejestrowany: 04-08-2010
Model: Mondeo MK III wersja ELANCE
Silnik: 2.0 TDCI /135
|
Z tego co sie dowiedziałem kolego masz uszkodzony czujnik polożenia wałka rozrzadu koszt oczywiscie nowe niezamiennnik 150zł + mechanik tyle moge ci pomuc bo sam kilka dni temu sie o tym dowiedziałem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. taki sam problem przerobiłem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
![]() Zarejestrowany: 01-04-2010
Model: Ford Focus
Silnik: diesel 1.6
Rocznik: 2005
|
Może pompa wtryskowa padła. Można to łatwo sprawdzić. Trzeba zdemontować filtr paliwa, spuścić paliwo z filtra do czystego szklanego naczynia ( słoik itp.) i przyświecić ostrym światłem. Jak widzisz,że paliwo mieni się jak brokat, to znak,że są tam opilki pochodzące z pompy (np. zatartej na skutek złego smarowinia-zbyt suche paliwo itp.), możesz jeszcze zlecić sprawdzenie wtrysków, jeśli opiłki pajawią się na wtryskch, to najpwniej czeka Cię kompletny remont ukladu wtryskowego :/
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
![]() Zarejestrowany: 30-07-2010
|
Tak okazało się ze po wymianie czujnika położenia wałka problem ustąpił.
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 04-08-2010
|
kris a gdzie w we Wrocławiu mogę porządnie i tanio zrobić taką regenerację? w c-tronic powiedzieli mi 7 tysięcy a to dla mnie o wiele za dużo niestety.
|
|
|
|
![]() |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|