![]() |
|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
![]() |
#1 |
ford::amateur
![]() Imię: Krzysztof
Model: Mondeo 1.8TD
Silnik: 1.8TD
Rocznik: 1997
|
![]()
Witam mam problem z Mondeo 1.8td mk2.Po wymianie rozrządu zaczęły się cuda.Wcześniej tego nie było.Najpierw nie można go było odpalić,tzn zapalił,chwilę popracował i zgasł .Póżniej nie można go było uruchomić.Podobno padł elektrozawór.Po wymianie zaczął odpalać,ale zaczęły się problemy z gaśnięciem na wolnych obrotach.Objawy te ustąpiły po wymianie filtra paliwa.Chociaż i tak pracował inaczej przy rozruchu,chodził nierówno i gasł po kilku chwilach/wcześniej tego nie było/.Pomagało zwiększenie obrotów i nie gasł przy rozgrzewaniu.Po wymianie filtra paliwa zrobiłem 1100 km i problem powrócił.Znowu gaśnie przy dojeżdżaniu do skrzyżowania lub na postoju.Póżniej trzeba go nieźle pokręcić żeby zapalił.Sytuacja się pogarsza,częściej gaśnie,czasami po dodaniu gazu na niskich obrotach się dusi.Również w trakcie jazdy przy stałej prędkości miewa jakby chwilowy przypływ mocy.Dzisiaj to już zastrajkował na całego ,przy rozruchu zapalił,krótko pochodził i zgasł.Potem już nie udało mi się go uruchomić chociaż kręciłem go dobrych kilka minut .
Proszę o pomoc w ustaleniu źródła problemu. Pozdrawiam |
![]() |
![]() |
![]() |
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|