![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::average
![]() Imię: Piotr
Model: Galaxy
Silnik: 1.8 16V tdci
Rocznik: 2008
|
Witam. Mam dziwny problem z autem. Wymieniłem uszczelkę pod głowicą. Auto odpala bez najmniejszych problemów. Jednak w czasie jazdy jak jadę tak jednostajnie 2000-2500 i chcę przyśpieszyć to auto nie reaguje na gaz tylko jak by się dławić zaczynało. Jak potrzymam pedał na max wciśnięty to mam wrażenie, że zaraz się zadławi i zdechnie. A jak puszczę pedał i szybko wdepne to odrazu dostaje cięgu. Zaznaczę iż na bęzynie jest to mniej odczuwalne niż na gazie. Przed wymianą nie było takich problemów. Chodził cacy. Czy mogą to być styki na czujnikach lub jakieś przewody od podciśnienia. I nie ważne czy zimny czy ciepły ciągle się dławi. Niechce ciągnąć.
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
![]() Zarejestrowany: 06-06-2009
Model: Mondeo
Silnik: 1.8 b+g
Rocznik: 1994
|
moze inna kompresja silnika po wymianie uszczelki i przydalo by sie ustawic od nowa gaz?? troche strzelam ze swoja odpowiedzia ale to mi sie nasunelo po przeczytaniu posta
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
![]() Imię: Piotr
Model: Galaxy
Silnik: 1.8 16V tdci
Rocznik: 2008
|
Dziś zabrałem się za czyszczenie wszystkich wtyczek. Co ciekawe na końcówkach od kabli do świec był biały nalot. Chodzi mi o końcówki co wchodzą do cewki. Podejżewam, że działało to tak jak izolacja i nie puszczało dobrej iskry. W każdym razie wszystko ładnie wyczyściłem. I problem znikł. Piszę to dla innych osób które też mogą mieć kiedyś podobne problemy. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
![]() |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|