![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Dominika
Model: Ford Ka
Silnik: 1.3
Rocznik: 1997
|
Witam, mam takie pytanie muszę wymienić silnik w mojej żabie ,obecny jaki posiadam to 1.3 benzyna z 1998 roku ,mam na oku silnik 1.3 z 2002 roku wersja endura czy takie przełożenie jest możliwe ?
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::professional
![]() Imię: x
Model: x
Silnik: x
Rocznik: x
|
Jeśli oba są Endura-E to powinno wszystko pasować. Aby dokładnie ocenić zakres prac trzeba zobaczyć oba silniki i ocenić czy nie ma różnic np w osprzęcie silnika, czy wszystkie złącza elektryczne są takie same itd
Jeśli osprzęt będzie inny może być konieczna wymiana komputera silnika. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Dominika
Model: Ford Ka
Silnik: 1.3
Rocznik: 1997
|
No właśnie ten który ja posiadam jest ten zwykły nie ENDURA-E ,więc pewnie może nie za bardzo będzie pasowć ,szkoda Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. dziękuję za pomoc.
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
ford::professional
![]() Imię: x
Model: x
Silnik: x
Rocznik: x
|
Chyba Ka od początku miały silnik Endura-E
Tu masz silnik Endura-E [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] A tu masz duratec [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Ostatnio edytowane przez lukaszek_socho ; 05-09-2013 o 18:36 |
|
|
|
|
|
#5 |
|
ford::average
![]() Imię: leszek
Model: BMW / FF1
Silnik: 1.6i / 1.8TDCI 115KM
Rocznik: 2002
|
Powinien pasować!!!!!!!!!!!!
Możliwa zmiana sterownika, ale kości pewnie i tak są te same albo zostanie stary..... |
|
|
|
![]() |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|