![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 06-07-2011
Model: nissan
Silnik: 2.0
Rocznik: 2000
|
Witajcie. Mam dylent z kupnem MK3. Auto kosztuje koło 22 tyś. 3 wtryski padnięte. Już były wymieniane wtryski na gwarancji. Więc to kolejny raz. Przy przebiegu 150 kkm zaś tammte przy 70kkm, Gdyby to miały być wtryski to ok. W serwisie ceny walnęli 1800zł za 1 plus powiedzieli że pompa może dawać opiłki i też trzeba będzie wymianiać.:d
Pytanie moje: 1. Czy wtryski dać do porządnej regeneracji i jeździć kolejne 100 tyś km (koszt pewnie 2500zł) czy lepiej do Aso...ceny są sztywne? 2. Czy myślicie że pompa już w takim aucie może być do wymiany? 3. Czy jeśli bybyły te same wtryski co wcześniej robione to warto byłoby kupić go (nie jest ot dziwne skoro te same wtryski padają - pompa? Wtryski były robione w ASO. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 22-11-2009
Model: mondeo
Silnik: tdci 131ps
Rocznik: 2002
|
Ja już po swoim przypadku oduczyłem się robienia samych wtrysków bez pompy wtryskowej ,abys miał pocieche z wydanych pieniędzy powinienes zrobic najpierw pompe wtryskową aby niesiała opiłkami bo to one zabijają wtryskiwacze a dopiero pózniej zrobic wtryski,aby sprawdzic czy pompa sieje opiłkami to wyjmi filtr paliwa dobrze go potrząsni i spusc z niego od spodu paliwo do czystego naczynie i zobacz czy są opiłki .Jak są opiłki to pompa do roboty jak niema to można zaryzykowac i zrobic same wtryski.
|
|
|
|
![]() |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|