Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford C-MAX

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 17-08-2011, 22:25   #1
Mkuzyn
ford::amateur

Model: focus c-max ghia
Silnik: 1.6 tdci
Rocznik: 2004
Domyślnie W trakcie drogi zaczął kopcić

Witam.
Jestem tutaj nowy.
Kupiłem dzisiaj forda c-max 1.6tdci, rok 2004, 135 tyś. przejechane, i było wszystko ok z nim, nic nie kopcił. Zaświeciła się w nim rezerwa to zajechałem do pierwszej lepszej stacji zatankować. Po ujechaniu może jakieś 30-40 km. zaczął mi kopcić przy dodawaniu gazu nie wiem jaki ma kolor dym bo było już ciemno. Dojechałem do domu i go zgasiłem i ponownie odpaliłem, zaświeciła mi się kontrolka czerwona przy prędkościomierzu na dole i nie gaśnie wcześniej nie świeciła. Podniosłem klapę i czuje zapach ropy.
Czy ktoś może mi coś powiedzieć na ten temat co się mogło stać. Może jakaś felerna ropa.

Mkuzyn jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 18-08-2011, 19:12   #2
tomtomasz
ford::advanced

Model: C-max
Silnik: 1,6 EcoBoost 182
Rocznik: 11
Domyślnie Odp: W trakcie drogi zaczął kopcić

wygląda na to że felerny sprzedawca...

przyczyn kopcenia może być wiele... teraz zachowaj spokój i zrób diagnostykę... jeżeli musisz jeździć autem to rób tego jak najmniej...

życzę powodzenia... i małych wydatków...

ps. trzeba było kupić benzynkę Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. jeszcze nie zaoszczędziłeś na paliwie a już cię coś dopadło...
tomtomasz jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 19-08-2011, 07:27   #3
Mkuzyn
ford::amateur

Model: focus c-max ghia
Silnik: 1.6 tdci
Rocznik: 2004
Domyślnie Odp: W trakcie drogi zaczął kopcić

Już wszystko wiem, byłem u mojego mechanika i od razu mi powiedział co mu jest. Turbina jest sprawna tylko jakieś wężyki czy rureczki przy turbinie i będzie wszystko grało. Te typy z tego rocznika tak mają trzeba zamienić te rureczki z nowszego modelu.
Mkuzyn jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Przeszukaj ten temat:

Zaawansowane wyszukiwanie

Zasady postowania