Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Mondeo

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Zamknięty Temat

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 29-07-2011, 22:38   #1
wojpet
ford::amateur

Imię: Wojtas
Model: Mondeo Mk V kombi
Silnik: 2.0 TDCI 180hp
Rocznik: 2017
Exclamation Auto stracilo moc

Witajcie !

Kupilem mondzinke 2 miechy temu,po zakupie wymienilem filtry,olejr ,hamulce itd.Uporalem sie z brakiem sterowania geometria turba(winne weze podcisnienia).Auto smigalo swietnie do wczoraj.Podczad jazdy stracil okolo 70% mocy.Nie calkiem,przy depnieciu na gaz czuc ze przyspiesza ale strasznie wolno.Zadych lampek w stylu check,sprezynka itd..Wylaczylem silnik i po ponownym odpaleniu auto znow ma buta !Od dzis wylaczenie i wlaczenie silnika pomaga na pare sekund ;(

Co zostalo sprawdzone:

-Podpiecie do komputera IDS bledy: U2199 P0149 P1288 P1564 B2290
-Pompka pomocnicza paliwa dziala(slychac,ze pracuje ale nie wiem jakie daje cisnienie)
-SPALANIE SKOCZYLO DO 11 LITROW !!!
-Turbina pompuje i geometria dziala
-Filtr zmieniany 2 miechy temu

Straszono mnie pompa wtryskowa a ja nie moge w to cos uwierzyc,bo przez te pare minut zanim zlapie mula rwie jak oszalaly.

Pomozcie prosze ,bo zona ciosa mi kolki na glowie,ze miala byc super furka a ja ciagle do niego wkladam miast jezdzic.. Mam nadzieje ,ze nie jest to zajechany sztrucel ,ktory teraz bedzie wymagal tylko wkadania ;(

RATUJCIE !!

wojpet jest offline  
Stary 29-07-2011, 23:55   #2
olczus9012
ford::advanced

Imię: Krzysztof
Model: Mondeo Mk3
Silnik: 2,0 TDDi
Rocznik: 2001
Domyślnie Odp: Auto stracilo moc- jestem zalamany !

A może zawór EGR? albo jakies przewody od intelcoolera?Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ja miałem kiedys problemy z zaworem właśnie..auto muliło...jechało na 1 i 2 biergu a potem jakby je cos powstrzymywało:/ Ale zorbione i 115km śmiga jak niepojęteGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
olczus9012 jest offline  
Zamknięty Temat

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Przeszukaj ten temat:

Zaawansowane wyszukiwanie

Zasady postowania