![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 26-03-2010
Model: Ford Transit
Silnik: 2.2
Rocznik: 2016
|
Witam, mam problem z moim fusionem, przy jeździe skrzypi cos strasznie z przodu, wymieniłem górne mocowania amora czyli łożyska z gumą, i dalej to nic nie dało. Np. jak ruszam i auto podnosi się do góry to skrzypi, jadę po dziurach też o sama itd. Skrzypienie jest dźwięku tarcia starej gumy.
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 07-04-2009
Model: Focus Mk IV \Focus II FL
Silnik: 1.5 ecoblue 120KM\ 1.6 TDCI 90KM
Rocznik: 2019\2008
|
u mnie skrzypiało jak miałem luzy na łączniku stabilizatora(i to dość głośno), było to dość słyszalne w momencie wjeżdżania na próg zwalniający i na dziurach, sprawdź czy nie ma luzów
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 26-03-2010
Model: Ford Transit
Silnik: 2.2
Rocznik: 2016
|
Ok, dzięki. Mechanik sugerował mi że to amor więc wymieniłem i nic się nie zmieniło, jutro to sprawdzę. Dzięki.
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 11-02-2004
Model: Focus
Silnik: PNDD + LPG
Rocznik: 2018
|
Możesz strzykawką wpuścić trochę oleju pod gumowe osłony przegubów łączników.
Jak ucichnie, to będziesz wiedział, że to właśnie one są do wymiany. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
ford::average
![]() Imię: RobeK
Model: Focus 1,8TDCi/2004/100KM/Ghia-Sedan +FUSION 1,4TDCi 2004/68KM + Suzuki-GSX-750F/1993/106KM
Silnik: 1,8 TDCi/1,4TDCi/750ccmPB98
Rocznik: 2004/2004/1993
|
Cześć.
A sprawdziłeś czy nie obciera Ci sprężyna o wewn. część nadkola na "wejściu" nadkola do górnego mocowania amora - tulejowaty kształt gdzie chowa się sprężyna i tam lubi trzeć o nadkole od strony silnika - ja tak miałem po wymianie sprężyn zawiesia i doprowadzało mnie to do rozpaczy. Zauważyłem dopiero wtedy kiedy przejechałem ok 2 km wolniutko (10 km/h) po dołkach i zauważyłem obtarcie. "Dobiłem" drewnianym trzonkiem nadkole dając nieco luzu i spokój. Pzdr.
|
![]() |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|