![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 21-08-2011
Model: Mondeo MK IV
Silnik: TDCi
Rocznik: 2012
|
Witam
W poniedziałek zakładałem dwa zregenerowane wtryski przez pierwsze 100 km auto klekotało szarpało z czasem się objawy zmniejszały, ale zauważyłem biały dym przy odpaleniu też myślałem że minie ale kopci dość konkretnie. Przed regenerowaniem czegoś takiego nie było jeżeli już to zakopcił na czarno. czy przyczyna może być po stronie wtrysków czy to nowy wydatek się szykuje? normalnie ręce mi już opadają Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Ostatnio edytowane przez Diezzel ; 15-09-2011 o 17:32 |
|
|
|
|
#2 |
|
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 30-01-2008
Model: A7, Mondeo
Silnik: 50TDI, 2.0TDCI
Rocznik: 2018, 2011
|
użyj szukajki wszystko jest
|
|
|
|
|
#3 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 04-04-2008
Model: Mondeo Kombi Ghia
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2001/2002
|
To przypadek taki sam jak u mnie.
Jak cieply to pali normalnie, bez żadnego dymu a jak zimny to chmura biało - siwego dymu. Świece żarowe wymienione wczoraj (Beru) i myślałem że mój problem z głowy a tu nic, dalej zakopci, może jakby odrobinę mniej. W szukajce każdy obstawia świece, a ja mam wszystkie nowe i dalej d... . Dodam że wtryski są po zmianie zaworków, bo był problem ze spręzynką.Teraz sprężynki nie wywala ale pokazało sie kopcenie na zimnym i to nie przez 2-3 sek tylko trochę dłużej .... |
|
|
![]() |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|