Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Focus

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 10-09-2011, 21:13   #1
redtwiggy
ford::beginner

Domyślnie Komputer najpierw blokował rozruch silnika, teraz wyświetla błąd chłodzenia

Witam wszystkich,

Nie tak dano temu komputer kilkukrotnie blokował mi możliwość odpalenia silnika, po przekręceniu kluczyka w stacyjce, zapalały się Lamki jak poniżej (zdjęcie 1), nie wyświetlał mi się licznik a kluczyka nie dawało się odpalić. Po jakimś czasie to mijało i samochód dawało się odpalić kilka minut do kilku godzin.

W ASO OMC Motors w Warszawie, przebadali mi samochód, nie stwierdzili żadnych bledów raportowanych przez komputer, immobiliser i alarm też ok. Zamienili jakieś styki miejscami i oddali samochód nie bardzo wiedząc co jest nie tak.

Zdjęcie 1
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Dziś w trakcie jazdy nagle konsola mi zgasła, potem zwiesiła się jak na zdjęciu 1 (samochód cały czas jechał ale wskazówki też opadły w dół) a potem konsola wróciła do życia z bledem jak na zdjęciu poniżej.

Zdjęcie 2
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Samochód jechał dalej ale gaz bardzo słabo reagował.
W trakcie jazdy konsola jeszcze parę razy się przełączała między padem (zdjęcie 1) a błędem (zdjęcie 2), po wyłączeniu silnika jakiejś 30min przerwie odpalił poprawnie by po chwili zgasnąć zdjęcie 1 i powrócić do błędu zdjęcie 2 i losowo przełączać się pomiędzy nimi.

Czy ktoś może mi doradzić gdzie szukać problemu albo na co zwrócić uwagę mechanikowi gdy ponownie udam się do ASO.

Serdecznie dziękuje za pomoc,
Michał

redtwiggy jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Przeszukaj ten temat:

Zaawansowane wyszukiwanie

Zasady postowania