![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Krzysztof
Model: Ford Focus
Silnik: 1,8 TDCI
Rocznik: 2002
|
Witam.
Gwoli wprowadzenia: Ford Focus, MK1, 1,8 TDCI, 115KM, 2002r. Na silniku (tuż za nim), na wierzchu obudowy znajdują się trzy elementy których nie potrafię zidentyfikować. Do wszystkich trzech dochodzą przewody. Do pierwszego z lewej patrząc od przodu dochodzą przewody gumowe (chyba powietrze). Gdy miałem odłączony jeden z nich auto w czasie jazdy dostawało drobnej czkawki i się dusiło. Gdy podłączyłem objawy ustały. Jeśli mi się uda to wstawię zdjęcie tych trzech elementów. Co to za cholerstwa? Za co mogą odpowiadać? Dodam że w wersji 1,8 TDCI, MK1 z 2003r., 95KM tych pierdółek nie było. Pozdrawiam. Ostatnio edytowane przez krolikkk ; 24-10-2011 o 22:58 Powód: dopisek |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Krzysztof
Model: Ford Focus
Silnik: 1,8 TDCI
Rocznik: 2002
|
Dodatkowo na wężyku paliwowym mam założone jakieś ustrojstwo. Nie znalazłem jeszcze informacji co to takiego.
Próbowałem zdjąć po dobroci ale wężyki po obu stronach są cholernie mocno ściśnięte. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 15-11-2007
Model: Mondeo MK2
Silnik: 1.8TD
Rocznik: 1999
|
Są to zaworki sterujące podciśnieniem dla zaworu EGR,turbosprężarki i przepustnicy powietrza.
|
|
|
|
![]() |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|