![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 21-06-2006
Model: Ford Focus
Silnik: 1.6 TDCi
Rocznik: 2005
|
Witam, od jakiegoś czasu zauważyłem że w moim Mondku przy odkręcaniu korka wlewu paliwa pojawia się taki głośny "ssyk" wylatującego powietrza z baku. Zdarza się też że gdy mam sporo paliwa w baku to czuć sród beznyny w okolicach zbiornika.
Co może być powodem? Dodam że postanowiłem sprawdzić rurke odpowietrzenia i przy małej ilości beznzyny zdjąłem rurkę odpowietrzenia z zbiornika i przedmuchałem ją w stronę korka wlewu - nie była zatkana. ?? |
|
|
|
|
|
#2 |
|
![]() Zarejestrowany: 15-01-2006
|
Temat chyba z miecha temu byl poruszany...
Ale widze ze masz gaz a nie jest tak ze czesto masz max 10l w zbiorniku i tak jezdzisz a raz na jakis czas dolewasz benz bo potrzeba jej tylko na rozruch... bo u mnie problem byl tez taki sam na poczatku lalem maks z 10 l i przy odkrecaniu bylo slychac syczenie pare razy z koleji tankowany do pelna i nawet jak juz paliwa jest na styk aby dojechac do stacji po odkreceniu korka nie ma zadnego syku... Pozdrawiam... |
|
|
|
|
|
#3 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Robert
Model: Mondeo
Silnik: 1.8 Zetec
Rocznik: 1995
|
ja też nie mam sssssyku, mam gazik i też jeżdżę na małej ilości paliwa.
|
|
|
#4 |
|
![]() Zarejestrowany: 21-06-2006
Model: Ford Focus
Silnik: 1.6 TDCi
Rocznik: 2005
|
działo sie tak jeszcze przed założeniem gazu czyli ok 1 mies. i zwróciłem na ten objaw uwagę gdy po zatankowaniu do pełna przejechałem ok 50 km.
W okolicy wlewu czułem smród benzyny.... |
|
|
|
![]() |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|