![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 13-04-2011
Model: Mondeo MkIII
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2002
|
Witam...
Otoz chodzi o zdzieranie sie przednich opon po wewnetrznej stronie. Nie byloby w tym nic dziwnego gdyby to byla zbieznosc i tu wlasnie zaczynaja sie schody... Bylem na dwoch stacjach kontroli pojazdow w celu sprawdzenia zawieszenia i okazało sie ze z zawieszeniem jest wszystko ok. Nastepnie pojechalem na geometrie kol. Chlopaki sprawdzili mi oczywscie wszystkie cztery kola i okazalo sie ponownie ze jest wszystko ok. (były tam jakies drobne niedoskonalosci ale wszystko w granicach tolerancji) Druga sprawa ktora byc moze ma cos wspolnego z poprzednim problemem to to ze auto sie zle prowadzi na zlej drodze... Tzn na dziurawej, wyboistej drodze autem strasznie rzuca. Poza tym ściaga mnie delikatnie na prawa strone. Dodam jeszcze ze auto było bite z lewej strony i bardziej mi zdziera prawa opone. Może ktoś pomóc? |
|
|
|
|
|
#2 |
|
FCP member
![]() Imię: Karol
Model: Ford Mondeo MK4
Silnik: 1,6 ecoboost
Rocznik: 2012
|
Jeżeli auto było bite i ściąga, a na geometrii wyszło, że jest ok, to wg mnie nie jest ok i tą geometrię można sobie wsadzić... Sprawdzałeś stan tulei wahaczy? Może jedź na sprawdzenie geometrii całej karoserii.
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
ford::expert
![]() Imię: Eclipse
Model: AUTO ROKU 2007
Silnik: 2.0-QXWA-143KM TITANIUM S
Rocznik: 2007
|
Podjedż na sprawdzenie amortyzatorów miałem kiedyś coś takiego.oraz sprawdż dokładnie gumy ,stabilizator i wahacze czy gdzieś nie ma luzów .zdarzało się że mocowanie wahacza się poluzowała śruba ale wtedy raczej słychać pukanie .
Ja obstawiam amortyzator- może skrzywiony.
Ostatnio edytowane przez eclipse ; 07-01-2012 o 08:50 |
|
|
|
![]() |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|