![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 17-05-2011
Model: Transit LWB FWD
Silnik: 2.2
Rocznik: 2007
|
Wymieniałem rozrusznik w transicie 2007 MK7 2.2 i niechcący zrobiłem zwarcie na z tym grubym czerwonym przewodzie. Po złożeniu wszystkiego nie działają mi kontrolki oraz rozrusznik reszta działa tz światła, radio, dmuchawa, central i immo. Sprawdziłem wszystkie bezpieczniki oraz ten gruby czerwony przewód, który idzie do rozrusznika i wszystko jest w porządku. Wydaje mi się, że ten przewód idzie pod siedzenie, bo jest tam taki ale bez napięcia. Czy ma ktoś schemat do tego modelu i jaka może być przyczyna?
Ostatnio edytowane przez wujekzbys ; 11-09-2012 o 22:30 |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
FORD|AUTHORIZED
![]() Imię: Wojciech
Model: Transit
Silnik: 2,0 TDCI
Rocznik: 2003
|
Cytat:
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
#3 |
|
|
Tak myślałem, że to ten ale nie byłem pewien. Zresztą jak go robiłem wczoraj na krótko kabelkiem to ten kabelek bardzo się grzał. No może coś robiłem nie tak, bo byłem w dużym stresie (wkur.....y). Więc zaraz powalczę z tym czymś. Dzięki za podpowiedź. Ten przekaźnik R1, gdy przekręcam zapłon stuka wydaje mi się, że normalnie. Lecę powalczyć.
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 28-03-2011
Model: Transit
Silnik: 2.4 140KM | 2.2 155 KM
Rocznik: 2011 | 2015
|
te stukanie przekaźników może do szału doprowadzić ... strasznie oszczędnie jest zrobiony ... poprzednik był o niebo lepszy ...
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
|
Zrobione, wymiana bezpiecznika koszt 25 funtów, bo jestem w Anglii, dzięki za pomoc.
|
|
|
|
![]() |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|