![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Przemek
Model: Transit
Silnik: 2,5d
Rocznik: 1996
|
Witam. Mam problem z wyciągnięciem wtrysku na 4 cylindrze 3 pierwsze wyszły bez problemu natomiast 4 stawia ogromny opór. Próbowałem go wypchnąć kompresją jednak nie dało to rezultatu. Moje obecne wtryski leją jak cholera i otwierają się przy 300 barach. Mam już drugie ale problem wystąpił przy wymianie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#2 | |
|
FORD|AUTHORIZED
![]() Imię: Wojciech
Model: Transit
Silnik: 2,0 TDCI
Rocznik: 2003
|
Tylko cierpliwość i spokój - bo jak urwiesz, to głowica do zdjęcia.
Wpierw nasącz naftą wtryskiwacz przy otworze, zostaw na noc szmatkę owiniętą na wtryskiwaczu i nasączoną naftą. Wpierw próbuj go tylko lekko obrócić lewo-prawo, żadnego wyciągania. Cały czas dawkuj naftę. Jak już będzie się obracał, to zacznij go wyciągać obracając. Jak się przytnie - znowu nafta, cofnięcie się, i próba obracania. Czasami to trwa dzień - dwa... Przyczyna: był montowany jako używany bez wymiany (na nową) uszczelki kauczukowej na górze i teflonowej na dole (są do kupienia). I prawdopodobnie był nieoczyszczony. Cytat:
Zgredzik Ostatnio edytowane przez wojtekjanus ; 19-10-2012 o 12:35 |
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Grzegorz
Model: Transit, Seat Alhambra
Silnik: 2.5 D, 1.9TDI
Rocznik: 1999, 1999
|
Nie można też wykluczyć że wtryskiwacz - jego korpus pękł i zaprasował się w otworze, zdarzają sie takie przypadki. Rozumiem kolegę bo mi spec ułamał trzy wtryski i trzeba było wypalać elektrodrążarką koszt ... 3000 zamiast 500. Oj bolało. Ale nie stresuj się jeszcze tylko tak jak pisze Wojtek i może się uda wyjąć. Jak pękł korpus to bez zdejmowania głowicy się nie obejdzie. Obecne regenerowane wtryski mam ustawione - ciśnienie otwarcia na 270 barów. Jak masz wtryski używane to musisz mieć pewność że są dobre bo możesz założyć gorsze od tych co miałeś i czy nie dostał się do nich jakiś bród, bo jak podejdzie pod iglicę... uszkodzi jej gniazdo. Przed założeniem nowych sprawdź też wysokość podkładek teflonowych tych przy rozpylaczu było chyba trzy wymiary wysokości i musisz założyć takie jak miałeś najlepiej nowe.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
![]() |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|