Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Mondeo

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 09-08-2011, 10:45   #1
2king
ford::amateur

Model: Mondeo (hatchback)
Silnik: 1.6
Rocznik: 1994
Domyślnie Długość przedniej linki ham.ręcznego

Witam. Mam wymienić przednią linkę hamulca ręcznego. Sprzedawca zapytał mnie o długość tej linki-zaskoczył mnie, gdyż myślałem, że jest tylko jeden wymiar 270mm. Niestety nie mam dostępu by sobie sprawdzić to w aucie. Czy tak jest rzeczywiście? Mogą być inne długości? Dla ułatwienia podaję dane auta: mondeo 1,6/1994/hatchback/WF0AXXGBBARU......
Dziękuję i pozdrawiam.

2king jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 09-08-2011, 16:13   #2
DaViD 04
ford::beginner

Model: Mondeo MK I
Silnik: 1.8 16V
Domyślnie Odp: Długość przedniej linki ham.ręcznego

w moim mondku bynajmniej jest do samego recznego przyczepiana taka linka (łącznik) bardzo krótka na oko jakies 20 cm czy cos kolo tego, z jednej strony tej linki jest taka blaszka czy rozgałęznik do ktorego przyczepia sie linki z obu tylnych kół
DaViD 04 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 09-08-2011, 16:26   #3
2king
ford::amateur

Model: Mondeo (hatchback)
Silnik: 1.6

Samą linkę znalazłem na allegro [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] ale w sklepie motor. zapytano mnie o długość tej linki a chciałem właśnie w tym sklepie ją zakupić. Dlatego zastanawiam się, czy rzeczywiście były montowane w różnych długościach i jaka będzie właściwa do mojego auta.

Ostatnio edytowane przez Marek ; 09-08-2011 o 16:27 Powód: Nie cytujemy całych poprzedzających postów.
2king jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 09-08-2011, 20:36   #4
DaViD 04
ford::beginner

Model: Mondeo MK I
Silnik: 1.8 16V

ja właśnie identyczna kupowałem to taka jest Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
DaViD 04 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 06-06-2013, 23:18   #5
franc26
ford::average

Imię: Adam
Model: MONDEO
Silnik: 2.0 tdci
Rocznik: 2002
Domyślnie dluzsza linka recznego w 2.5 v6

Witam.Ąutko to 2.5 v6 94 rok.Kupilem standardową linkę do hamulca recznego (przednia od ciegła w kabinie)ktora pasuje do wszystkich wersji silnikowych i nadwoziowych.270mm ,są tez 290mm ale to nadal krótkie,tą ktora zdjalem ktos wczesniej zmontował z dwoch i scisnął obejmami ale sie rozjechały i postanowiłem wymienić,mierząc orienatacyjnie potrzebna jest linka dlugosci około 360mm,ktoś mial podobny broblem,zna dlugosć tej dziwnej,innej linki?
franc26 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Przeszukaj ten temat:

Zaawansowane wyszukiwanie

Zasady postowania