![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 05-04-2008
Model: Mondeo (hatchback)
Silnik: 1.6
Rocznik: 1994
|
Witam. Mam wymienić przednią linkę hamulca ręcznego. Sprzedawca zapytał mnie o długość tej linki-zaskoczył mnie, gdyż myślałem, że jest tylko jeden wymiar 270mm. Niestety nie mam dostępu by sobie sprawdzić to w aucie. Czy tak jest rzeczywiście? Mogą być inne długości? Dla ułatwienia podaję dane auta: mondeo 1,6/1994/hatchback/WF0AXXGBBARU......
Dziękuję i pozdrawiam. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 04-07-2008
Model: Mondeo MK I
Silnik: 1.8 16V
|
w moim mondku bynajmniej jest do samego recznego przyczepiana taka linka (łącznik) bardzo krótka na oko jakies 20 cm czy cos kolo tego, z jednej strony tej linki jest taka blaszka czy rozgałęznik do ktorego przyczepia sie linki z obu tylnych kół
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 05-04-2008
Model: Mondeo (hatchback)
Silnik: 1.6
|
Samą linkę znalazłem na allegro [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] ale w sklepie motor. zapytano mnie o długość tej linki a chciałem właśnie w tym sklepie ją zakupić. Dlatego zastanawiam się, czy rzeczywiście były montowane w różnych długościach i jaka będzie właściwa do mojego auta.
Ostatnio edytowane przez Marek ; 09-08-2011 o 16:27 Powód: Nie cytujemy całych poprzedzających postów. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 04-07-2008
Model: Mondeo MK I
Silnik: 1.8 16V
|
ja właśnie identyczna kupowałem to taka jest Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
ford::average
![]() Imię: Adam
Model: MONDEO
Silnik: 2.0 tdci
Rocznik: 2002
|
Witam.Ąutko to 2.5 v6 94 rok.Kupilem standardową linkę do hamulca recznego (przednia od ciegła w kabinie)ktora pasuje do wszystkich wersji silnikowych i nadwoziowych.270mm ,są tez 290mm ale to nadal krótkie,tą ktora zdjalem ktos wczesniej zmontował z dwoch i scisnął obejmami ale sie rozjechały i postanowiłem wymienić,mierząc orienatacyjnie potrzebna jest linka dlugosci około 360mm,ktoś mial podobny broblem,zna dlugosć tej dziwnej,innej linki?
|
|
|
|
![]() |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|