Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Focus

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 21-04-2013, 22:28   #1
danieldb
ford::amateur

Imię: Daniel
Model: FORD FOCUS
Silnik: 1600
Rocznik: 2013
Domyślnie Belki na relingi zintegrowane

Witam.

Mam forda focusa kombi rok 2013 z zintegrowanymi belkami
Mam też belki z poprzedniego auta też kombi lecz relingi normalne.

I mam pytanie czy dostanę same mocowania tak aby belkę aluminiową do nich przełozyć i zamontować do nowego auta ?

Jak nie to gdzie moge kupić w rozsadnych pieniądzach tak do 350 zł. belki na relingi zintegrowane ?

danieldb jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 11-05-2013, 15:52   #2
Rade.k

Imię: Radek
Model: Focus MK3 Titanium
Silnik: 2.0 TDCi
Domyślnie Odp: Belki na relingi zintegrowane Ford Focus 2013

Witam z pokładu mojej Foczki'13 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.,

pośrednio przyłączam się do pytania.
Dotąd znalazłem tylko belki Thula ze stopami XT 753 i Fix'em 4024, ale całość do tanich nie należy (700-800 zł). Czy ktoś już opanował inny, tańszy wariant, najlepiej z jakimiś cichymi belkami alu?
Rade.k jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 13-05-2013, 22:43   #3
jni
ford::average

Imię: Jacek
Model: Focus Mk3 Kombi
Silnik: 1.6 Ecoboost 150KM
Rocznik: 2012

Cytat:
Napisał Rade.k Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Witam z pokładu mojej Foczki'13 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.,

pośrednio przyłączam się do pytania.
Dotąd znalazłem tylko belki Thula ze stopami XT 753 i Fix'em 4024, ale całość do tanich nie należy (700-800 zł). Czy ktoś już opanował inny, tańszy wariant, najlepiej z jakimiś cichymi belkami alu?
Tańszy powinien być Cruz - [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Miałem kiedyś belki tej firmy, stalowe, walory estetyczne średnie ale nic się nie rozpadło (w przeciwieństwie do uchwytu rowerowego Thule ProRide). Mnie też niedługo czeka zakup kompletu bagażnika bazowego do kombi ze zintegrowanymi relingami i zastanawiam się czy zapłacić tyle kasy za Thule. Jest jeszcze Mont Black, ale cenowo pewie podobnie do Thule albo i drożej.

Cytat:
Napisał danieldb Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Witam.

Mam forda focusa kombi rok 2013 z zintegrowanymi belkami
Mam też belki z poprzedniego auta też kombi lecz relingi normalne.

I mam pytanie czy dostanę same mocowania tak aby belkę aluminiową do nich przełozyć i zamontować do nowego auta ?

Jak nie to gdzie moge kupić w rozsadnych pieniądzach tak do 350 zł. belki na relingi zintegrowane ?
Jeśli to jakiś lepszy, systemowy producent to powinno się dać zmienić tylko uchwyty, jeśli belki nie są za długie/za krótkie.
jni jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 14-05-2013, 09:59   #4
Rade.k

Imię: Radek
Model: Focus MK3 Titanium
Silnik: 2.0 TDCi

Cytat:
walory estetyczne średnie ale nic się nie rozpadło (w przeciwieństwie do uchwytu rowerowego Thule ProRide)
- jak to się rozpadło? Thule ProRide 591 się rozpadł?
Rade.k jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 14-05-2013, 10:32   #5
jni
ford::average

Imię: Jacek
Model: Focus Mk3 Kombi
Silnik: 1.6 Ecoboost 150KM
Rocznik: 2012

Cytat:
Napisał Rade.k Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
- jak to się rozpadło? Thule ProRide 591 się rozpadł?
No może nie tyle rozpadł, co w ciągu jednej kilkudziesięciokilometrowej trasy odkręciły się 2 śruby trzymające profil aluminiowy do tego kawałka plastiku z pokrętłem, zamkiem i ramieniem do chwytania ramy roweru. Najpierw odkręciła się pierwsza nakrętka, potoczyła się po dachu i jak się potem okazało spadła na podszybie. Zatrzymałem się, sprawdziłem stabilność roweru itd. i było ok, więc pomyślałem, że to jakiś kamień albo coś innego. Po kilkunastu kilometrach poluzowała się druga śruba i wszystko zaczeło się mocno telepać.

Chodzi o śruby, które umożliwiają zrobienie z "prawej" wersji uchwytu wersję "lewą". Umieszczenie nakrętek tych śrub powoduje, że nie ma praktycznie dostępu do nich przy uchwycie zamocowanym do belek (są od spodu), trudno sprawdzić przed wyjazdem/po drodze czy są dobrze dokręcone, a zwykłe sprawdzenie przed wyjazdem czy całość trzyma się "kupy" widać nie wystarcza. Po tym incydencie nie zaufałem już oryginalnym nakrętkom i skręciłem całość zwykłą nakrętką i przeciwnakrętką, od tej pory się trzyma.
jni jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Przeszukaj ten temat:

Zaawansowane wyszukiwanie

Zasady postowania