![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 27-05-2013
Model: Ford Focus mk 2
Silnik: 1,6
Rocznik: 2006
|
Witam,
Niedawno pojawił się u mnie błąd silnika, wykonałem diagnostykę i wykazał błąd filtra węglowego - oparów spalin. Dodam iż mam silnik benzynowy. Jakie rady jak można to naprawić aby kontrolka zgasła oraz gdzie znaleść ten filtr. Z góry dziękuje za odpowiedź Pozdrawiam Serdecznie |
|
|
|
|
|
#2 |
|
|
Posiadam Forda C-max 2011r i brakuje mi na wyświetlaczy wskazania temperatury zewnętrznej. Przy zapalaniu samochodu pokazuje temp. natomiast gdy silnik odpali to temperatura zanika i w tym miejscu pokazują się trzy kreseczki(---) czy jest możliwość przywrócenia do stanu gdzie będzie pokazywało temperaturę w normalny sposób??????????
|
|
|
|
#3 | |
|
FCP member
![]() Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
|
Cytat:
Na przykład wiązka przy czujniku (za grillem, na pasie przednim) się poluzowała albo przetarła lub cokolwiek podobnego. Mógł paść też sam czujnik, ale zdarza się to niesłychanie rzadko.
|
|
|
![]() |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|