![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Imię: mirosław
Model: mondeo mk3
Silnik: 2.0 tddi
Rocznik: 2001
|
Witam. Podczas wizyty u mechanika związanej z usterką alternatora otrzymałem informację o dużym wycieku oleju z turbosprężarki na zewnątrz. Owszem, zauważyłem jakiś czas temu małe plamy oleju na ulicy pod moim autem. Znajdują się one z prawej strony auta mniej więcej pod alternatorem. Wcześniej wiedziałem o lekkim kapaniu oleju z pod pokrywy rozrządu. Mechanik powiedział, że trzeba oddać sprężarkę do regeneracji. Proszę o informację, czy istnieje możliwość, żeby olej wydostawał się ze sprężarki na zewnątrz. Wydaje mi się, że prędzej może z pod jakiejś uszczelki pomiędzy sprężarką a korpusem silnika, ale jestem niestety laikiem w tych sprawach. Może ktoś z Was spotkał się z takim, lub podobnym przypadkiem.
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::expert
![]() Imię: Piotr
Model: Audi A4 TDI,Fiesta
Silnik: 2L 150 KM,1,25-82 KM
Rocznik: 2014,2014
|
po odkęceniu węża doprowadzajęcego od filtra powietrze do tubiny przy turbinie widać łopatki i olej w turbinie,nieduże ilości oleju są ok,większe to podająca powoli turbina
|
|
|
|
![]() |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|