![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
FCP member
![]() Imię: Łukasz
Model: S-Max
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2016
|
Panowie, kupiłem moduł GEM od mondeo MK4. Czy podłączając go do auta da się odczytać nr VIN samochodu z którego pochodził? I czy da się zmienić win na taki do jakiego samochodu będzie włożony? Drugie pytanie: Czy istnieje jakieś niebezpieczeństwo zamiany modułów GEM. Czy bezkarnie mogę wypiąć stary, włożyć nowy, a w razie problemów (brak zaprogramowanych funkcji, kluczyków) włożyć z powrotem stary?
Ostatnio edytowane przez lsulima ; 25-02-2014 o 21:53 |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
FCP member
![]() Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
|
Cytat:
W MND4 jest centralna konfiguracja pojazdu siedząca w BCM - czyli czytając CCC z zakładanego modułu można się łatwo dowiedzieć z jakiego pojazdu.
|
|
|
|
|
#3 | |
|
FORD|ZAWODOWIEC
![]() Imię: Marcin
Model: Mondeo MK5
Silnik: 2,0TDCI
Rocznik: 2015
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
FCP member
![]() Imię: Łukasz
Model: S-Max
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2016
|
Bardzo dziękuje koledzy za odpowiedzi. Od jakiegoś czasu czytam posty i zawsze dziwie się, że ludzie nie szukają, tylko od razu pytają. Ja przed założeniem tematu szukałem, ale niestety nie znalazłem. :-( Przez co i mi się oberwało :-) Wydaje mi się, że czasami połowa sukcesu to wiedzieć co sie chce znaleźć. Być może zbyt pochopnie ocenia się osoby, które nie znajdują odpowiedzi, być może zwyczajnie jeszcze nie potrafią myśleć kategoriami specjalistów... nie wszyscy są leniami. :-)
Mimo wszystko dziękuje za info. Pozdrawiam. |
|
|
|
![]() |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|