![]() |
|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
![]() |
#1 |
ford::average
![]() Imię: Łukasz
Model: Mondeo MK3 130KM oraz MK5 2016
Silnik: 2.0
Rocznik: 2006 oraz 2016
|
![]()
Witam. Na wstępie zaznaczam, że jestem świeży na forum i to jest mój pierwszy post.
AUTO: MONDEO MK3 2.2 TDCI rocznik 2006 ( nie moje). Opis problemu: Świeci się kontrolka ESP a ABS włącza się za każdym razem przy hamowaniu. Co ciekawe kontrolka ABS się wtedy nie zaświeca. Hamulce biją jak na ABS przy nawet niskich prędkościach na parkingu. ESP świeci się jak przy wyłączeniu z przycisku i nie reaguje na przycisk. Stację diagnostyczną przeszło pozytywnie co ciekawe ( rolki), Niestety nie znam historii auta. Wiem, że było bite i robione od strony pasażera. Całe auto przejrzałem, problem w tej jednej sprawie. Nie wiem czego mogę się spodziewać. OBDII przez torque nie wyświetla błędów, bo po prostu były kasowane przez kogoś wcześniej. Auto mam okazję kupić po naprawdę niskiej cenie, ale chciałbym się najpierw zorientować czego mogę szukać. Nie sprawdzałem jeszcze zbieżności. Jak twierdzi jeden mechanik: "Problem z czujnikami ABS, A ikonka ESP się świeci bo MK3 ma tą ikonę na 1 kontrolce z czujnikiem ABS" Czy to możliwe i czy problem faktycznie może być tak błahy? Pozdrawiam i prosiłbym o radę, czy to faktycznie może być problem z czujnikiem i czy w ten sposób on się wyświetla? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
ford::professional
![]() Imię: Marcin
Model: OOOO A6
Silnik: V6
Rocznik: Adekwatny do wieku
|
![]()
Torque to shit bo nie pokazuje błędów które są, użyj FORScana jak masz elm-a na bt.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
ford::average
![]() Imię: Łukasz
Model: Mondeo MK3 130KM oraz MK5 2016
Silnik: 2.0
Rocznik: 2006 oraz 2016
|
![]()
Temat do kosza, albo do reaktywacji w przyszłości. Nie znam dalszych losów tamtego auta.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|