![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::average
![]() Imię: artur
Model: mkVII
Silnik: 1,8 115ps
Rocznik: 1997
|
Witam .
Drogą kupna sprzedaży wszedłem w posiadanie focusa mk! 2000r. Sprzedający zarzekał się że centralny działa ale tylko latem . Zimą ma za cięzko i nie działa. Myślę sobie cena naprawdę atrakcyjna i nawet jak pogrzebane to sobie to zrobię sam . Zdjąłem zabudowę przy skrzynce i kilka przewodów okazało się być pocięte. Odmontowany jest jakiś moduł "sonar". Efekt taki że centralny działa działa w ogóle . Również otwieranie klapy bagażnika. Pilota oczywiście nie ma . Satysfakcjonowało by mnie uruchomienie samego centralnego uruchamianego z kluczyka. Mam sterownik RTX do sterowania centralnym zamkiem z pilotem dedykowanym do focusa dosyć ładnie opisany. Na załączonych fotkach widać zniszczenia dokonane przez elektryka. Załączyłem również opis sterownika RTX z tabelą rodzajów sterowania. czytałem że focus ma centralny sterowany minusem . Gdzieś na forum czytałem również, że focusy (mkII) mają moduł centralnego w skrzynce bezpieczników. I teraz garść pytań do Waszmości.. 1. Czy centralny w focusie mkI jest również w skrzynce bezp. 2. Co to za moduł który został z auta wymontowany? 3 Czy dołączając moduł sterowania z pilota RTX ma szanse to działać bez sprawnego centralnego zamka? 4Jeżeli tak to sterowanie powinno być chyba w układzie sterowania bezpośredniego siłownikiem tak? To jak pomożecie? Ostatnio edytowane przez arti31 ; 01-11-2015 o 15:30 |
|
|
|
|
|
#2 |
|
![]() Zarejestrowany: 06-04-2011
Model: FOCUS
Silnik: 1.8 tddi
Rocznik: 2002
|
Z tego co kojarzę moduł centralnego jest po stronie pasażera, na prawym słupku za schowkiem. Najlepiej zdemontować schowek pasażera zeby mieć bezproblemowy dostęp. A jeśli ktoś go zdemontował lub nie działa można z powodzeniem zamontować ten sterownik który masz tylko trzeba będzie wymacać przewody które idą z zamków drzwi i tylnej klapy
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
|
ok. Zajrzę we wtorek bo jutro 12h w pracy...
Sprawdzę czy w ogóle bezpiecznik jest włożony bo doczytałem ze jest od góry jakoś umiejscowiony. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
|
Centralny jest a nie działał z powodu osławionej czerwonej gumki .
Jeszcze jedno pytanie . Do czego służy ten element ze zdjęcia.. Wypadł jakoś i w żaden sposób nie mogę znaleźć dla niego miejsca. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
ford::professional
![]() Imię: Jacek
Model: C-max/Galaxy/Mondeo/S-max
Silnik: 1.8TDCI/1,9TDI/2.0TDCI/1.8TDCI
Rocznik: 2006 / 2001 / 2005/2006
|
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
|
Właśnie nie . Potrzebowałbym rysunek z microcata czy innego magicznego dobrodziejstwa gdzie element z ostatniego zdjęcia powinien być .
Centralny działa prawie dobrze. Mam tam mały problem z otwieraniem ale to raczej wina cięgna . |
|
|
|
|
|
#7 |
|
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 17-09-2006
Model: C-MAX
Silnik: 1.8 DURATEC-HE
Rocznik: 2007