![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Łukasz
Model: Focus MK1
Silnik: 1,6
Rocznik: 2002
|
Witam.
Sprawa dotyczy Focusa MK1, 2002, 1.6 benzyna+LPG. Problem drgań pojawia się w momencie włączenia kilku odbiorników prądu. Jadąc chociażby w nocy kiedy używam świateł mijania a do tego jest konieczność włączenia nawiewu na szybę pojawiają się dosyć mocne charakterystyczne drgania praktycznie całego samochodu połączone z dźwiękiem "pyrkania". Do tego dochodzi również przygasanie kokpitu i świateł mijania. Obroty, nieznacznie falują. Problem nie występuje kiedy nie używam nawiewu i korzystam ze świateł LED, wtedy silnik pracuje cicho i bez zakłóceń. Ogólnie kiedy prądu dużo nie pobiera jest OK. Poduszki niedawno wymienione, gdzie jeszcze mogę szukać rozwiązania? Mogą to być objawy alternatora który wymaga regeneracji ? EDIT: Dodam również że podczas odpalania (na zimnym) silnika słychać charakterystyczny krótki dźwięk po prawej stronie silnika (pisk? zgrzyt?) Z góry dziękuję za jakąś podpowiedź Ostatnio edytowane przez cygan44 ; 21-10-2014 o 10:49 |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Kuba
Model: Focus kombi
Silnik: 1600
|
Witam. Podłącze się do tematu gdyż mam ten sam problem w 1,6 16V ale bez gazu. Wymieniałem właśnie dzisiaj alternator i niestety nic to nie pomogło. Czekam na jakieś podpowiedzi od bardziej doświadczonych użytkowników. Pozdrawiam !!!
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
|
odświeżam temat, może jednak ktoś ma jakiś pomysł co to może być?
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
ford::average
![]() Imię: Zbigniew
Model: Ford Focus C-MAX
Silnik: 1,8 benzyna
Rocznik: 2005
|
A jak jest z ładowaniem i czy aku jest dobrze załadowane i ma 12,95 Volta rano za nim uruchomisz autko?.Aku trzeba doładowywać w zimie raz na 4 tygodnie a w lecie na 6 tygodni, ale nikt tego nie robi.Spróbuj.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
|
akumulatora nie sprawdzałem, 2 lata temu był wymieniony. Jak to najlepiej zrobić, bo nigdy nie miałem okazji Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
ford::average
![]() Imię: Zbigniew
Model: Ford Focus C-MAX
Silnik: 1,8 benzyna
Rocznik: 2005
|
Albo kupić sobie miernik albo elektryk,ewentualnietGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.yam gdzie sprzedają aku mają mierniki z bocznikem do pomiaru pojemności życiowej aku
|
|
|
|
![]() |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|