![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Tomasz
Model: Mk4
Silnik: 2,0
Rocznik: 2010
|
Witam wszystkich!!!
Jestem od pół roku szczęśliwym posiadaczem Forda Mondeo 2,0l/140PS MK4 z 2010 roku. Ale szukam porady, może ktoś z takim objawem się z was spotkał w swoim mondziaku. Co jakiś czas, nie ma znaczenia czy na zimnym czy ciepłym silniku, dochodzą do kabiny dziwny odgłosy, regularne stukanie. Jak dodam gazu to one przyspieszają. Na zewnątrz one nie są słyszalne. Byłem w serwisie gwarancyjnym, ale na złość nic nie stukało i nic nie mogli stwierdzić. A jeszcze w czasie stukania obroty mi szaleją, skaczą od 900-1000obr. Auto w czasie stukania nie traci mocy, po 5 do 10min. przechodzi wszystko. Jeszcze jedna istotna rzecz, w czasie stukania dochodzi z pod maski dziwne syczenie, tak jakby gdzieś ciśnienie gubił. Wówczas ruszam przewodami i wygląda jakby były nieszczelne. Kiedy przechodzi stukanie razem z nim nie słychać już syczenia, jakby nie ruszał przewodami to nic nie usłyszy. Proszę forumowiczów o podpowiedz gdzie szukać. Pozdrawiam.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Michał
Model: Mondeo GHIA
Silnik: 2.0 Petrol 145PS
Rocznik: 2008
|
benzyna czy diesel?
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Dariusz
Model: MK III GHIA,MK4 Titanium
Silnik: obydwa 2.0 benzyna
Rocznik: 2002 i 2009
|
ile przebiegu,to stukanie jest metaliczne czy takie gluche i z ktorej czesci silnika dochodzi?
|
|
|
|
![]() |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|