![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 21-07-2014
Model: I Kombi
Silnik: 1.8 TDDI
Rocznik: 2000
|
Hej,
Mam pewien problem z otwarciem klapy. Mianowicie około 2 dni temu, podczas próby zajrzenia pod maskę udało mi się przekręcić bez problemu kluczyk, niestety maska nie chciała się otworzyć (dodam, że to nie wina kluczyka, ponieważ bez problemu otwiera drzwi oraz zapala samochód). Podczas próby rozkręcenia całego mechanizmu, napotkałem na spore problemy. Udało się odkręcić 2 śrubki, niestety nie udało się go rozmontować. Dodatkowo zauważyłem że do całego mechanizmu idzie jedna kostka z dwoma kabelkami. Sprwadziłem miernikiem i nie było ta żadnego napięcia. Czy ktoś mi jest w stanie powiedzieć, czy w zamku klapy jest silnik, czy elektromagnes? Oraz jak to otworzyć lub zdemontować? |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 08-05-2007
Model: Focus
Silnik: 1,8 TDCi
Rocznik: 2004
|
Prawdopodobnie pękł łącznik zamka. Problem był już opisywany na forum. Trzeba od spodu włożyć rękę i otworzyć maskę, a później wymienić łącznik. W zamku może być zamontowany czujnik zamknięcia. Nie ma silnika ani elektromagnesu.
|
|
|
#3 |
|
ford::average
![]() Imię: RobeK
Model: Focus 1,8TDCi/2004/100KM/Ghia-Sedan +FUSION 1,4TDCi 2004/68KM + Suzuki-GSX-750F/1993/106KM
Silnik: 1,8 TDCi/1,4TDCi/750ccmPB98
Rocznik: 2004/2004/1993
|
W zamku jest czujnik zamknięcia - on pokazuje "otwarte drzwi" ma konsoli przedniej => ostrzeżenie - a nie ma napięcia bo zapewne jest sterowany masą Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. (otwarcie maski = zwarcie styków masy = zapalenie się kontrolki na konsoli)
|
![]() |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|