![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::average
![]() Imię: Bartek
Model: Focus MKII
Silnik: 1,6 100km benzyna
Rocznik: 2005
|
Witajcie.
Przyszedł czas na wymianę w mojej foczce tłumika końcowego. Wypalił się i dodatkowo przerdzewiał na spawie. Na kanale wyszła jeszcze taka ciekawostka: Pierwsza sprawa idąc od strony silnika powinien być łącznik elastyczny. Brak, sztywna wygięta pospawana rura. Następnie zwęża się ona do 42mm i przechodzi do tłumika środkowego. Taki tez ma rozmiar rura z niego wychodząca do tłumika końcowego. A tuz przed końcowym rozszerza się do 50mm Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Domyślam się że skoro ta wygięta rura zamiast elastycznego jeszcze się nie rozpadła to niech tak będzie i w niczym to nie przeszkadza. Co do średnicy rur tłumika środkowego jeżeli mi dobrze wiadomo powinno być 50mm. Ktoś najpewniej wstawił od jakiegoś innego forda. Jest na nim tłoczenie FORD i jakieś numerki. Powiedzcie mi czy takie zmniejszenie średnicy może mieć jakiś niekorzystny wpływ na silnik ? Potrzebna mi ta wiedza, tłumik środkowy jest oryginalny fordowski i w naprawdę niezłym stanie. Jeżeli to nie przeszkadza po prostu nie będę go ruszał. A tak już z czystej ciekawości, wie ktoś z jakiego to forda ? A może i z focusa tylko o mniszej pojemności silnika. Z góry dzięki za wszelkie odpowiedzi. Pozdrawiam |
|
|
|
![]() |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|