![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Wadim
Model: Mondeo mk4
Silnik: 1.8 TDCI 125
Rocznik: 2007
|
Koledzy potrzebuję jakiś schemat ustawienia rozrządu do mk4 1.8 tdci 08r. Z dolnym (mokrym) z tego co widziałem nie będzie problemu(chociaż jeśli ktoś posiada to na pewno się również przyda), natomiast potrzeba mi głównie jakiegoś rysunku/informacji w jakiej pozycji ustawić wałek rozrządu. Koło od tego wałka muszę zdjąć. Zrobienie znaków odpada bo nie wiem czy koło nie przesunęło się względem wałka. Nie ma tam żadnego klina.
Będę bardzo wdzięczny za pomoc i chętnie odwdzięczę się jakimś piwkiem przy możliwej okazji Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Wadim
Model: Mondeo mk4
Silnik: 1.8 TDCI 125
Rocznik: 2007
|
serio na tym forum nie ma nikogo kto pisałby coś więcej poza kosztorysami wizyt w ASO, opisami swoich autek i cytowaniem swoich mechanikow ?
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
FORD|ZAWODOWIEC
![]() Imię: Adam
Model: Yamaha r1 rn 19/yamaha r6 rj06
Silnik: 1.0 193 km/ 600
Rocznik: 2008/2005
|
rozrzad ustawiasz tak jak w starym 1.8 td
wałek blokowany na płetwie pompa wysokiego ciśnienia ma blokade i wał korbowy też ma blokade jak nie wiesz jak to możesz podjechać do łodzi i ci zrobimy |
|
|
|
![]() |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|