![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 16-03-2015
Model: focus
Silnik: 1,6
Rocznik: 1999
|
postawiłem samochód do mechanika, żeby wymienił mi lewą półoś. nie potrafi wyjąc jej ze skrzyni biegów. co można mu podpowiedziec? mam focusa 1,6 benzyna 99 r.
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 01-07-2012
Model: Ford Focus
Silnik: 1,8 TDDi
Rocznik: 1999
|
Fajny mechanik XD niech postuka, popuka, psiknie jakimś penetratorem, bo może się coś zapiekło przy skrzyni. Niech pokręci, porusza, znów popuka Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Xperia Z1 tap tap
|
|
|
#3 |
|
|
Może lepiej niech zmieni zawód na kowala, to wtedy się napuka.
Nie ma rzeczy niemożliwych, po za kilkoma, i osoba która sie bierze za naprawę samochodów musi dać sobie radę, ale jakim kosztem, to już inna sprawa. Nie raz mechanicy, aby się pozbyć natrętnego klienta, wymyślają różne preteksty, wolą nie zarobić, niż sie męczyć.Najlepszy dla nich jest klient, przyjeżdża, zostawia pojazd i kluczyki, mówi co dolega, wraca na fajrant, płaci bez szemrania, i odjeżdża. |
|
|
|
#4 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 11-10-2009
Model: Focus
Silnik: 1,8 TDCi/ 1,6 16V
Rocznik: 2001 / 2004
|
Witam,
No jeśli mechanik nie wie jak wyjąć półoś ze skrzyni to najlepiej jedz do kogoś innego a na poważne do wyciągania półosi służy przyrząd w kształcie widelca z dwoma zębami który działa jako dźwignia bo chodzi o przezwyciężenie oporu pierścienia rozprężnego który trzyma półoś w odpowiednim miejscu zapobiegając niekontrolowanemu wysunięciu się przy okazji przestrzegam przed stosowaniem breszek i innych patentów bo można ukruszyć obudowę skrzyni. Ostatnio edytowane przez Toni999 ; 20-03-2015 o 12:44 Powód: uzupełnienie |
|
|
|
![]() |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|