![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Imię: David
Model: Mondeo MK5
Silnik: 1.5 Eco boost
Rocznik: 2017
|
Dzień dobry,
Prosiłbym o wsparcie przy focusie, którego oglądałem przed zakupem. Rocznik 2019, 1.0EB 100km. Samochód po przejechaniu ponad 40km cały czas wskazywał temperaturę przed 90°C oraz za silnikiem taki dziwny wyciek. Czy to może być problem powiązany z usterkami tego silnika i problematycznym chłodzeniem? Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Mateusz
Model: Focus
Silnik: 1.0
Rocznik: 2019
|
Wskazania temperatury jak najbardziej poprawne dla tego modelu i licznika. A co do wycieku z foto trudno określić.
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
ford::expert
![]() Imię: Tomek
Model: focus mk3/mondeo mk5
Silnik: 1.6 EB/2.0 DW10F
Rocznik: 2011/2018
|
Takie wskazanie temperatury to norma w Fordach. Z tego zdjęcia trudno określić co to za wyciek.
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
ford::advanced
Imię: Marcin
Model: Focus mk4
Silnik: 2.0 TDCi
Rocznik: 2018
|
Sugerowanie się wskazówka temperatury jest co najmniej nie właściwe. Wskaźnik w każdym samochodzie jest mocno orientacyjny. Jak chcesz mieć faktyczną temperaturę to tylko odczyt z obd. A to na zdjęciu to raczej zapocenie nie wyciek.
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
ford::amateur
![]() Imię: David
Model: Mondeo MK5
Silnik: 1.5 Eco boost
Rocznik: 2017
|
Dziękuję serdecznie za szybkie odpowiedzi:-)!
Sugerowałem się jeszcze faktem, że na zbiorniku chlodniczym ktoś sobie zaznaczył niebieskiej flamastrem kreseczkę (prawdopodobnie dolał jakąś ilość płynu i sprawdzał czy ubywa). Sam samochód bez zastrzeżeń, przyspieszenie super, żadnych szarpnięć na niskich czy na wysokich obrotach. Zero jakichkolwiek stuków w zawieszeniu, martwiłem się tylko o "to" zapocenie i odręczną kreskę na zbiorniku. Dalej ewentualnie sprawdzenie gdzieś u dobrego mechanika. |
|
|
|
![]() |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|