![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 30-01-2008
Model: A7, Mondeo
Silnik: 50TDI, 2.0TDCI
Rocznik: 2018, 2011
|
Witam
Specjalnie dla tego zacnego forum przygotowałem film który pokazuje jak zdemontować oba przednie reflektory w parę minut w mondeo mk4. Reszta jest prosta więc tego nie nagrywałem. Generalnie film postanowiłem nagrać po tym jak poczytałem wątki na forum i wyszło na to że za pierwszym razem to nie jest taka prosta sprawa, trzeba odchylać zderzak i inne cuda. Okazuje się ze to wszystko jest znacznie prostsze Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Link do filmu: [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Będzie jeszcze wersja angielska Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Pozdrawiam Ostatnio edytowane przez SrebnaStrzała ; 22-07-2012 o 12:07 |
|
|
|
|
|
#2 |
|
|
czesc, nie jestem pewien czy jest dobrze montowany. Po wlozeniu reflektor nadal sie rusza. Zapewne nie zalapal zaczepu na dole. Zauwaz, ze dobrze zamontowany reflektor po odkreciu srub nadal sie trzyma i nie da sie go prawie wcale poruszyc naciskaja palcem z gory
Ostatnio edytowane przez wojtekn ; 24-02-2015 o 08:37 |
|
|
|
#3 |
|
![]() Zarejestrowany: 30-01-2008
Model: A7, Mondeo
Silnik: 50TDI, 2.0TDCI
Rocznik: 2018, 2011
|
U mnie po zamontowaniu wszystko ok, może źle wsadziłeś.
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
![]() Imię: wojciech
Model: Smax
Silnik: 2.0 TDCI / 140 KM
Rocznik: 2014
|
Mi też nierówno weszło za pierwszym razem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ale ja bardziej się skupiłem patrząc pod reflektor aby ten bolec ( trójkątny ) wszedł gdzie trzeba Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Filmik super. Będę sięjutro bawił bo mi 1 cm wystaje lampa Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
ford::average
![]() Imię: TOMEK
Model: FORD MONDEO MK4
Silnik: 2,0 benzyna
Rocznik: 2009
|
Kolego serdeczne dzięki za przydatny filmik
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
![]() Imię: Michał
Model: Mondeo MK5 FL Vignale
Silnik: 2.0EcoBlue
Rocznik: 2020
|
Odkopie...
Wlasnie poleglem na odpinaniu kostki od lamp. Przeszukalem caly internet i nic. moze ktos podpowiedziec jak to sprawnie zrobic zeby nic nie polamac?
|
|
|
#7 |
|
ford::professional
![]() Imię: gregor
Model: focus mk3/fiesta mk6
Silnik: 2.0 tdci 140km/1.3 70km
Rocznik: 2014/2008
|
znaczy się której kostki ?
|
|
|
#8 | |
|
ford::professional
![]() Imię: Przemek
Model: Mondeo MK5 FL Titanium
Silnik: 2.0 A8 EcoBlue 190KM
Rocznik: 2019, I rej. 2020
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
![]() Imię: Michał
Model: Mondeo MK5 FL Vignale
Silnik: 2.0EcoBlue
Rocznik: 2020
|
z zarowkami daje rade. Wyciaganie wkladanie reflektora tez juz mam opanowane.
Ale potrzebuje je odpiac.. i za cholere nie wiem jak. Zagladalem do otworow/zapadek, swiecilem prosilem... no nie mam pomyslu
|
|
|
#10 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Sebastian
Model: Mondeo MK 4
Silnik: 2.0 PB 145KM
Rocznik: 2008
|
A jak to wygląda z wyciągnięciem reflektorów w przed liftachGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Dwa lata temu jak dokładałem ledy to trochę żeśmy się namęczyli żeby wyciągnąć reflektor. Czy ma ktoś jakiś patent na nieGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. A może jakiś filmikGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Chcę się zabrać za blackline, ale nie mam zamiaru niczego połamać, więc wolę się wpierw zapytaćGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
![]() |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|