![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 19-04-2007
|
Po po wizycie w warsztacie okazało się że w dolnej części skorodowana jest chłodnica (skraplacz). Naprawa raczej nieopłacalna więc trzeba kupić nową (używka kosztuje 150-200zł) - co sądzicie o wyrobie firmy HELLA? Mogę ją kupić za około 370zł. Jakiegoś polskiego producenta są po około 250zł. Co wybrać?
Dzięki za wszelkie porady. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 01-02-2005
Model: MDO MKIII
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2003
|
Ja bym wybrał sprawdzoną firmę (czyt. Hella). Różnica w cenie chyba nie jest aż tak drastyczna?
|
|
|
#3 |
|
FORD|ZAWODOWIEC
![]() Zarejestrowany: 29-11-2005
Model: MKII Ghia / MKIII ZETEC
Silnik: 2.5 V6 / 1.8
Rocznik: 1997 / 2002
|
Jak masz kase bierz Hella ale wydaje mi sie ze polska tez powinna wytrzymac Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
#4 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 19-04-2007
|
Czytałem gdzieś na forum że przy opróżnionej do cna klimie po naprawie, oprócz czynnika chłodzącego, aplikuje się też coś około 200ml oleju (chyba do smarowania). Jak to jest z tym naprawdę?
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
FORD|ZAWODOWIEC
![]() Zarejestrowany: 29-11-2005
Model: MKII Ghia / MKIII ZETEC
Silnik: 2.5 V6 / 1.8
Rocznik: 1997 / 2002
|
olej sie aplikuje widzialem na wlasne oczy jak u mnie klime uzupelniali to oleju dodali Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
#6 |
|
![]() Zarejestrowany: 24-04-2007
|
Wczoraj mialem wymieniana chłodnicę (używka)w moim mondku, potem pojechałem do serwisu klimy sprawdzić szczelność i napełnić. Wymiana chłodnicy mnie nie kosztowała :fcp3 a wizyta w serwisie 200 zeta, ale nie wiem czy oprócz R13a (chyba tak się nazywa) gościu coś zalał, podłaczył tylko do urządzenia i po wszystkim powiedział że jest ok.
P.S. Mój 1-szy post na forum więc WITAJCIE :fcp29
|
|
|
#7 | |
|
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 10-01-2006
Model: Fusion
Silnik: Hybrid
Rocznik: 2015
|
Cytat:
Jeden Procent dla "Małego Komika" Jest: BMW E61 LCI 520D Ford Fiesta MKVII 1.25 82 PH GOLD były Ford Mondeo MKIII 2.5 V6 GHIA SPRZEDAM http://www.polskajazda.pl/Samochody/Ford/Mondeo/56936 Ford Mondeo MKII 1.8 16V LPG , CB on-board http://polskajazda.pl/Samochody/Ford/Mondeo/2216 |
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
![]() Zarejestrowany: 24-04-2007
|
Więcej mnie tam nie zobaczą ale ten jeden raz musiałem ponieważ był to końcowy element transakcji zakupu samochodu i poprzedni właściel zobowiązał się uruchomić klimę, więc mi to wyszło "po kosztach" zakupu. :fcp4
|
|
|
#9 |
|
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 10-01-2006
Model: Fusion
Silnik: Hybrid
Rocznik: 2015
|
xibor, oczywiście witamy w szeregach FCP
Jeden Procent dla "Małego Komika" Jest: BMW E61 LCI 520D Ford Fiesta MKVII 1.25 82 PH GOLD były Ford Mondeo MKIII 2.5 V6 GHIA SPRZEDAM http://www.polskajazda.pl/Samochody/Ford/Mondeo/56936 Ford Mondeo MKII 1.8 16V LPG , CB on-board http://polskajazda.pl/Samochody/Ford/Mondeo/2216 |
|
|
|
|
|
#10 |
|
ford::professional
![]() Imię: Adam
Model: Ford Mondeo Titanium X Pac
Silnik: Petrol 240HP
Rocznik: 2014
|
zaraz zaraz Panowie co wy piszecie?? jeżeli było profesjonalne urządzenie do klimy to przy odzyskiwaniu czynnika pobierany jest również olej który później jest uzupełniany... za każdym razem przy maszynach nowej generacji jest uzupełniany olej więc coś wam się pomyliło albo mi Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ale w każdym razie olej się uzupełnia ...Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
![]() |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|