![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::average
![]() Imię: Andrzej
Model: focus
Silnik: 1.6
Rocznik: 2005
|
Koledzy mam pytanie:
Otóż przy normalnej jeździe bez klimy autko nie załącza wentylatora. Jednak po włażeniu klimatyzacji (nie ważne czy na szybę czy na nogi czy nawiewy) załącza sie wentylator. I chodzi cały czas az do momentu wyłączenia klimy. Pytanie czy ten model tak ma czy jest jakies zwarcie? Pacjent fiesta mk7 1.5 tdci 2014 R. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
![]() Imię: Marcin
Model: Fiesta
Silnik: 1.0 Ecoboost 125 PS
Rocznik: 2014
|
Witaj, TTTM - Ten Typ Tak Ma ;-)
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
|
To dobrze i niedobrze... Dobrze ze wszystko w normie i nie tylko moj cały czas wentylacje Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. a niedobrze bo w takim tempie to za 2-3 lata wentylator bedzie chyba do wymiany Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
|
jak nie w każdym to w wielu samochodach tak jest, wydaje mi się, że klima wymusza zawsze wentylator
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
|
No właśnie w tej fiescie tak mam. W dodge-u tak nie miałem, w citroenie i Peugeocie tak tez nie miałem... A tu odpalam klime i od razu wentylator kręci bez przerwy...
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
|
ja mam Berlingo z 2010 i przy klimie kręci, nowy Toucson też tak ma.
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
|
To wyglada na to ze faktycznie nowsze auta juz tak maja... Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Może ktoś jeszcze sie wypowie? Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
ford::professional
![]() Imię: Mariusz
Model: Focus 1,6 tdci; Fusion 1
Silnik: 1,6 ON; 1,4 Pb
Rocznik: 2012; 2004
|
Tak musi być, bo przecież gdzieś musi wytworzyć się ta różnica temperatur, którą trzeba później zgubić. Wentylator ma pracować przy włączonej klimatyzacji.
Mariusz PS. nie tylko w Fordzie tak jest Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. wszystkie samochody tak mają
|
|
|
#9 |
|
|
Ok, dzieki za info, juz bede spal spokojnie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
![]() Imię: Mariusz
Model: C-Max/ Opel Combo
Silnik: 1,6 TDCi/1,7 CDTi
Rocznik: 2008/ 2005
|
Opel Combo to samo przy klimie chce wystartować tak kreci Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
![]() |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|