![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::average
![]() Imię: Adam
Model: Ford Mondeo MK4 Kombi
Silnik: 2.0 TDci
Rocznik: 2008
|
Moja dziewczyna ma dwudrzwiowego Forda Fiestę z 2012 roku. Autko ma taką przypadłość, że bagażnik sam jej się otwiera tzn odblokowuje się jakby się nacisnęło przycisk (dalej trzyma go i tak zaczep więc dalej się prawdopodobnie nie otworzy). Dzieje się tak przy zapalonym silniku. Czasami zaraz po uruchomieniu, czasami z opóźnieniem, a czasami nawet w trakcie jazdy. A czasami dojedzie bezproblemowo z punktu A do B. Jednym słowem nie znamy dnia ani godziny kiedy usłyszymy to "cruk!".
Prawdopodobnie dzieje się tak przez zimę albo w deszczowe dni. Jeszcze nie zauważyliśmy żeby w słoneczny dzień coś takiego się stało. Co może być przyczyną usterki? Możliwe że jakaś wilgoć dostała się pod ten przycisk otwierania i robi tam zwarcie? |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 03-11-2009
Model: Audi Q3 Sportback/Mazda CX-3
Silnik: 1.4e 245KM/2.0 121KM
Rocznik: 2022/2019
|
Mógł uszkodzić się mikrostyk w przycisku w klapie.
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
ford::average
![]() Imię: Adam
Model: Ford Mondeo MK4 Kombi
Silnik: 2.0 TDci
Rocznik: 2008
|
Problem rozwiązany: rzeczywiście wadliwy był mikrostyk otwierający klapę. Przełożyłem na sprawny (z Forda Mondeo MK4 pasuje) i działa.
Konieczne przy tym była rzecz jasna rozbiórka tapicerki od środka i demontaż tej blendy bagażnika (w której jest ten mikrostyk i oświetlenie rejestracji). I wszystko proponowałbym robić bardzo delikatnie i z wyczuciem, bo bardzo łatwo coś uszkodzić Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
![]() |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|